Pretzel pörkölt hagymával tálalva, gazdag karamellizált hagymával, kívül ropogós és belül puha.

Pretzel pörkölt hagymával

A pretzel német eredetű sütemény, amely a 17. századra nyúlik vissza. A pörkölt hagyma hozzáadása egy különleges változatot ad az ételnek, ami az édes és sós ízek kombinációját hozza létre. A hagyma karamellizálódik, ami még gazdagabbá teszi az ízét, és remekül kiegészíti a pretzel ropogós tésztáját. A pretzel pörkölt hagymával egy igazi ínycsiklandó étel, ami tökéletes snack lehet, vagy akár egy gyors vacsora is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
2300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
100 g Vaj
30 g Cukor
1 ek. Sütőpor
250 ml Víz
0.5 tk.
1 db Tojás
100 g Pörkölt hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd lassan öntsd hozzá a vizet. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A víz mennyisége függhet a liszt típusától, ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    2

    A tésztából formázz kis hengereket, majd csavard őket körbe, hogy pretzel alakot kapj. Helyezd a formázott tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha nehezen tartja a formáját, tartsd egy-két percig a tésztát a kezedben, hogy egy kicsit formásabb legyen.

    3

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, és adj hozzá egy kevés sót. A kész pretzeleket egyenként helyezd a forró vízbe, és pár másodpercig főzd őket, amíg feljönnek a víz tetejére.

    Ne tedd túl sok pretzelt egyszerre a vízbe, mert összeragadhatnak!

    4

    Helyezd a pretzeleket vissza a tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    Mindig figyeld a sütőt, mert a különböző típusú sütők másképp sütnek!

    5

    A pörkölt hagymát egy serpenyőben pirítsd meg, amíg aranybarnára nem sül. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    A hagymát lassan, alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy édes és karamellizált ízt kapjon.

    6

    Miután a pretzel kisült és lehűlt, helyezd rá a pörkölt hagymát. A hagyma és a pretzel íze remekül kiegészíti egymást.

    A pörkölt hagymát azonnal tálalás előtt teheted a pretzelra, hogy megőrizzük a ropogósságát.

    7

    A pretzel pörkölt hagymával készen áll a tálalásra. Élvezd frissen, ropogós és ínycsiklandó finomságként.

    A pretzel akkor a legfinomabb, ha frissen fogyasztod, de tárolhatod légmentesen záró edényben is.