Probiotikus borsmentás áfonyás kefir pohárban tálalva, frissítő krémes textúrával

Probiotikus Borsmentás áfonyás kefir

A kefir eredete a Kaukázus vidékéhez köthető, ahol több évszázados hagyománya van az élőflórás, erjesztett tejital fogyasztásának. A kefir kedvező élettani hatásai – különösen az emésztésre gyakorolt jótékony hatása – miatt mára világszerte elterjedt. Technikai tipp: a kefirt ne forrósítsd fel, mert az élőflóra sérülhet – mindig hidegen használd fel italokhoz! Képzeld el, ahogy egy meleg nyári napon egy pohár hűsítő, enyhén savanykás áfonyás kefir üdítően hat – a borsmenta frissessége fokozza a hatást. Ez az ital ideális reggeli mellé, egy gyors napindítóként, vagy délutáni felfrissülésként. Az áfonya antioxidánsban gazdag, míg a kefir támogatja a bélflórát, így egyszerre ízletes és egészségtudatos választás. Variálható eperrel vagy málnával is, ha szeretnél új ízekkel kísérletezni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Kefir
150 g Friss áfonya
5 db Friss borsmenta levél
1 ek. Méz
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan az áfonyát folyó víz alatt, majd csepegtesd le. A borsmenta leveleket is öblítsd le finoman, majd töröld szárazra papírtörlővel.

    A gyümölcsöt és a zöldfűszert mindig használat előtt mosd meg, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és növényvédő szereket.

    2

    Egy turmixgépbe tedd bele az áfonyát, a kefirt, a mézet, a citromlevet és a friss borsmenta leveleket. Dolgozd össze sima, krémes állagúra.

    Ha sűrűbb állagot szeretnél, adj hozzá kevesebb kefirt, ha hígabbat, akkor több kefirt vagy egy kevés vizet is adhatsz hozzá.

    3

    A leturmixolt italt kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még egy kevés mézzel vagy citromlével ízlés szerint.

    A méz helyett használhatsz agavé- vagy juharszirupot is, ha alternatív édesítést szeretnél.

    4

    Az italt öntsd poharakba, és azonnal tálald. Ha szeretnéd, pár szem áfonyával díszítheted a tetejét, de kerüld a levelek vagy egyéb díszek bekeverését.

    A turmixot frissen a legjobb fogyasztani, de hűtőben légmentesen tárolva pár órán át eláll.