Probiotikus cseresznyés joghurt tálalva, friss cseresznyével

Probiotikus Cseresznyés Joghurt

A probiotikus cseresznyés joghurt egy frissítő, egészséges édesség, amely tele van jótékony baktériumokkal és a cseresznye természetes édességével. Ez a recept tökéletes választás azoknak, akik szeretnék megtapasztalni a friss, házi készítésű joghurt ízét, miközben élvezhetik a probiotikus joghurt jótékony hatásait. A cseresznye nemcsak ízletes, hanem tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, ami segít fenntartani az egészséges emésztést.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 óra 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Joghurt
200 g Friss cseresznye
1 tk. Probiotikus joghurt kultúra
2 ek. Cukor
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cseresznyét mosd meg, majd távolítsd el a csonthéjat, és vágd félbe vagy apróbb darabokra.

    Friss cseresznye használata adja a legjobb ízt, de ha nem elérhető, használhatsz fagyasztottat is.

    2

    A joghurtot öntsd egy tiszta tálba, majd keverd hozzá a probiotikus joghurt kultúrát, a cukrot és a vanília kivonatot. Keverd jól el, hogy homogén masszát kapj.

    A probiotikus kultúra hozzáadása előtt mindig ellenőrizd a joghurt hőmérsékletét, hogy ne legyen túl meleg, mert akkor elpusztulnak a jótékony baktériumok.

    3

    Hagyd állni a joghurtot szobahőmérsékleten 4-6 órán át, hogy a probiotikumok elkezdjék dolgozni. Ha sűrűbbre szeretnéd, akkor hagyd még egy kicsit tovább.

    A probiotikus joghurtot nyugodtan hagyhatod 6 óránál tovább, de figyelj arra, hogy ne legyen túl savanyú.

    4

    Miután a joghurt elkészült, keverd bele a cseresznyét, és tálald frissen. Ha szükséges, édesítheted még egy kis cukorral.

    A cseresznye friss íze és színfoltjai feldobják a joghurtot, de ha szeretnéd, egy kis méz is adhat extra édességet.