A cseresznyét mosd meg, majd távolítsd el a csonthéjat, és vágd félbe vagy apróbb darabokra.
Friss cseresznye használata adja a legjobb ízt, de ha nem elérhető, használhatsz fagyasztottat is.
A joghurtot öntsd egy tiszta tálba, majd keverd hozzá a probiotikus joghurt kultúrát, a cukrot és a vanília kivonatot. Keverd jól el, hogy homogén masszát kapj.
A probiotikus kultúra hozzáadása előtt mindig ellenőrizd a joghurt hőmérsékletét, hogy ne legyen túl meleg, mert akkor elpusztulnak a jótékony baktériumok.
Hagyd állni a joghurtot szobahőmérsékleten 4-6 órán át, hogy a probiotikumok elkezdjék dolgozni. Ha sűrűbbre szeretnéd, akkor hagyd még egy kicsit tovább.
A probiotikus joghurtot nyugodtan hagyhatod 6 óránál tovább, de figyelj arra, hogy ne legyen túl savanyú.
Miután a joghurt elkészült, keverd bele a cseresznyét, és tálald frissen. Ha szükséges, édesítheted még egy kis cukorral.
A cseresznye friss íze és színfoltjai feldobják a joghurtot, de ha szeretnéd, egy kis méz is adhat extra édességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.