Fahéjas szilvás kefir poharakban tálalva, rózsás-lilás árnyalatú krémes ital szilvadarabokkal

Probiotikus Fahéjas szilvás kefir

A szilva őshonos gyümölcsünk, amely már a római korban is népszerű volt – főként szárított formában tárolták. A fahéj meleg, illatos fűszerként különösen jól illik hozzá, különösen ősszel vagy télen. Kefirrel kombinálva nemcsak finom, de jótékony hatású is: elősegíti az emésztést, erősíti az immunrendszert. Technikai tipp: mindig érett, lédús szilvát válassz, így könnyebb turmixolni és sokkal finomabb lesz az ital. A szilva édeskés-savanykás ízvilága, a fahéj melege és a kefir frissessége együtt egy harmonikus, selymes italélményt ad. Ez a recept ideális napindító vagy egy könnyed délutáni frissítő ital gyanánt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
200 g Érett szilva (magozott)
1 tk. Fahéj
2 ek. Méz
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szilvát mosd meg, magozd ki, majd darabold fel kisebb kockákra. A kefirt hagyd szobahőmérsékleten 10-15 percig állni, hogy könnyebben elkeverhető legyen.

    A szilvát ne hámozd – a héja szép színt és plusz ízt ad az italnak.

    2

    A feldarabolt szilvák felét turmixold le a mézzel, citromlével és fahéjjal együtt, amíg sima állagot kapsz.

    Ha nem szereted a gyümölcshéjat vagy a sűrűbb állagot, a turmixolt részt szűrd át finom szűrőn.

    3

    Keverd hozzá a gyümölcsös alapot a kefirhez, és dolgozd össze egyenletesen kézi habverővel.

    A fahéjat mindig a végén add a turmixhoz, így nem keseríti meg az italt.

    4

    A maradék szilvadarabokat is keverd bele az italba – ezek finom, harapható textúrát adnak.

    Ne vágd túl apróra a szilvát, különben teljesen szétmállik keverés közben.

    5

    Fedd le, és pihentesd hűtőben legalább 30 percig. Tálalás előtt keverd át, majd öntsd poharakba.

    Tálaláshoz használhatsz 1-2 szilvadarabot a tetején – de NE tegyél szilvalevelet vagy héjat dekorációként.