A szilvát mosd meg, magozd ki, majd darabold fel kisebb kockákra. A kefirt hagyd szobahőmérsékleten 10-15 percig állni, hogy könnyebben elkeverhető legyen.
A szilvát ne hámozd – a héja szép színt és plusz ízt ad az italnak.
A feldarabolt szilvák felét turmixold le a mézzel, citromlével és fahéjjal együtt, amíg sima állagot kapsz.
Ha nem szereted a gyümölcshéjat vagy a sűrűbb állagot, a turmixolt részt szűrd át finom szűrőn.
Keverd hozzá a gyümölcsös alapot a kefirhez, és dolgozd össze egyenletesen kézi habverővel.
A fahéjat mindig a végén add a turmixhoz, így nem keseríti meg az italt.
A maradék szilvadarabokat is keverd bele az italba – ezek finom, harapható textúrát adnak.
Ne vágd túl apróra a szilvát, különben teljesen szétmállik keverés közben.
Fedd le, és pihentesd hűtőben legalább 30 percig. Tálalás előtt keverd át, majd öntsd poharakba.
Tálaláshoz használhatsz 1-2 szilvadarabot a tetején – de NE tegyél szilvalevelet vagy héjat dekorációként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.