Egy tálban keverd össze a kefirt a mézzel, amíg teljesen feloldódik és egységes, krémes alapot kapsz.
A méz jobban oldódik, ha a kefir nincs túl hideg – szobahőmérsékleten gyorsabban elkeverhető.
Szitáld hozzá a kakaóport és a fahéjat, majd keverd alaposan össze, amíg a fűszerek teljesen eloszlanak.
A szitálás segít megelőzni a csomók kialakulását, különösen a kakaónál.
Add hozzá az apróra vágott vagy reszelt étcsokoládét, és lazán keverd el. Ne keverd túl sokáig, hogy maradjanak benne roppanós darabok is.
Használj 70% körüli kakaótartalmú étcsokoládét az intenzívebb, de nem túl keserű ízhatásért.
Tálald a fűszeres-csokoládés kefirt kisebb tálkákban vagy poharakban. Szórd meg a tetejét kevés extra csokoládéval és egy csipet fahéjjal.
A dekoratív tálalás élvezetesebbé teszi az étkezést – érdemes szép, színben kontrasztos tálakat választani.
Fogyasztás előtt hűtsd be 10–15 percre, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a csoki kissé megszilárduljon a kefirben.
Tálalás előtt röviden keverd át újra, ha a csoki leülepedett – így friss, krémes textúrát kapsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.