Krémes csokoládés kefir fahéjjal és csokidarabokkal megszórva

Probiotikus Fűszeres-csokoládés kefir

A kefir egyre népszerűbb alapanyaggá vált az egészséges táplálkozásban, különösen a probiotikus tulajdonságai miatt. A fűszerek és csokoládé kombinációja elsőre szokatlannak tűnhet, de már az aztékok is fűszeres csokoládéitalokat készítettek, amit a mai modern konyhák újraértelmeznek egészségtudatos verzióban. A csokoládé antioxidáns-tartalma, a fahéj melegséget adó ízvilága, és a kefir enyhe savanykássága tökéletesen kiegészítik egymást ebben a krémes, élvezetes desszertben. Technikai tipp: a kakaópor hozzáadása előtt mindig szitáld át, így megőrzöd a selymes textúrát. Ez az édesség ideális egy gyors nassolnivalónak, vendégváró finomságnak, vagy akár uzsonnának is. Ha tovább szeretnéd gazdagítani, adhatsz hozzá kevés narancshéjat vagy egy csipet chiliport is a pikánsabb ízélmény érdekében.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
370 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Kefir
40 g Étcsokoládé (apróra vágva vagy reszelve)
1 ek. Kakaópor
0.5 tk. Fahéj
1 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a kefirt a mézzel, amíg teljesen feloldódik és egységes, krémes alapot kapsz.

    A méz jobban oldódik, ha a kefir nincs túl hideg – szobahőmérsékleten gyorsabban elkeverhető.

    2

    Szitáld hozzá a kakaóport és a fahéjat, majd keverd alaposan össze, amíg a fűszerek teljesen eloszlanak.

    A szitálás segít megelőzni a csomók kialakulását, különösen a kakaónál.

    3

    Add hozzá az apróra vágott vagy reszelt étcsokoládét, és lazán keverd el. Ne keverd túl sokáig, hogy maradjanak benne roppanós darabok is.

    Használj 70% körüli kakaótartalmú étcsokoládét az intenzívebb, de nem túl keserű ízhatásért.

    4

    Tálald a fűszeres-csokoládés kefirt kisebb tálkákban vagy poharakban. Szórd meg a tetejét kevés extra csokoládéval és egy csipet fahéjjal.

    A dekoratív tálalás élvezetesebbé teszi az étkezést – érdemes szép, színben kontrasztos tálakat választani.

    5

    Fogyasztás előtt hűtsd be 10–15 percre, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a csoki kissé megszilárduljon a kefirben.

    Tálalás előtt röviden keverd át újra, ha a csoki leülepedett – így friss, krémes textúrát kapsz.