Probiotikus sós kefir friss kaporral és citromlével tálalva

Probiotikus Sós kefir

A sós kefir egy hagyományos ital, amely a kefir gazdag probiotikus tulajdonságait és frissítő ízét ötvözi. A kefir jótékony hatással van az emésztésre, és számos kultúrában fogyasztják étkezések előtt vagy után. Az étkezés közbeni kefir fogyasztás különösen népszerű a közel-keleti és közép-ázsiai országokban. A fokhagyma és a citromlé hozzáadásával a sós kefir új dimenziókat kap, így egy igazi ínycsiklandó, frissítő ital lesz belőle.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Kefir
1 tk.
1 ek. Friss kapor
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé
1 csipet Szódabikarbóna

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefirt öntsd egy tálba, és add hozzá a sót. Keverd jól össze, hogy a só feloldódjon.

    A sót mindig frissen adjuk hozzá, hogy megőrizzük a kefir friss ízét.

    2

    A fokhagymát apróra vágd vagy reszeld le, majd keverd a kefirhez.

    A fokhagyma intenzív ízt ad a kefirnek, ezért ha nem szereted a túl erős ízt, csökkentsd a mennyiségét.

    3

    Adj hozzá friss citromlevet, hogy frissítő és enyhén savanyú ízt adjon a kefirnek.

    A citromlé frissességet ad a kefirnek, és segít az ízek harmonizálásában.

    4

    Szórd rá a friss kaprot és a szódabikarbónát. Keverd alaposan össze.

    A szódabikarbóna enyhíti a kefir savasságát és simábbá teszi az ízt.

    5

    Hagyd pihenni a kefirt szobahőmérsékleten 2-4 órán át, hogy az ízek összeérjenek és a probiotikumok aktiválódjanak.

    Minél tovább pihentetjük, annál intenzívebb ízű lesz a kefir.

    6

    Tálald frissen, és ha szeretnéd, adj hozzá még egy kis friss kaprot vagy citromlét tálaláskor.

    A kefir tökéletes frissítő ital, de ízesítheted még egy kevés friss fűszerrel is.