A kefirt öntsd egy tálba, és add hozzá a sót. Keverd jól össze, hogy a só feloldódjon.
A sót mindig frissen adjuk hozzá, hogy megőrizzük a kefir friss ízét.
A fokhagymát apróra vágd vagy reszeld le, majd keverd a kefirhez.
A fokhagyma intenzív ízt ad a kefirnek, ezért ha nem szereted a túl erős ízt, csökkentsd a mennyiségét.
Adj hozzá friss citromlevet, hogy frissítő és enyhén savanyú ízt adjon a kefirnek.
A citromlé frissességet ad a kefirnek, és segít az ízek harmonizálásában.
Szórd rá a friss kaprot és a szódabikarbónát. Keverd alaposan össze.
A szódabikarbóna enyhíti a kefir savasságát és simábbá teszi az ízt.
Hagyd pihenni a kefirt szobahőmérsékleten 2-4 órán át, hogy az ízek összeérjenek és a probiotikumok aktiválódjanak.
Minél tovább pihentetjük, annál intenzívebb ízű lesz a kefir.
Tálald frissen, és ha szeretnéd, adj hozzá még egy kis friss kaprot vagy citromlét tálaláskor.
A kefir tökéletes frissítő ital, de ízesítheted még egy kevés friss fűszerrel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.