Paprikás proja friss petrezselyemmel tálalva

Proja paprikával

A proja a török konyha egyik egyszerű, de nagyon finom étel, amely kukoricalisztből készül. A paprikás változat egy friss, fűszeres ízvilágot ad a hagyományos receptnek. A proja kiváló választás reggelire vagy vacsorára, mivel könnyen elkészíthető, tápláló és ízletes. A paprikával és petrezselyemmel készült változat friss és ropogós, a kukoricaliszt pedig különleges textúrát ad neki. Egy egyszerű, mégis ínycsiklandó étel, amely gyorsan elnyeri mindenki tetszését.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Corn flour (kukoricaliszt)
200 g Joghurt
3 ek. Olívaolaj
1 db Paprika
2 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Sütőpor
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paprikát vágd apró kockákra, a petrezselymet aprítsd fel.

    A paprika legyen friss és ropogós, hogy kellemes textúrát adjon a projához.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a joghurtot, az olívaolajat, a tojásokat, a sót, a borsot és a sütőport.

    A joghurt segít, hogy a proja lágyabb és finomabb legyen, míg a kukoricaliszt biztosítja a tökéletes textúrát.

    3

    Add hozzá a felaprított paprikát és petrezselymet a tésztához, majd jól keverd össze.

    A paprikát és petrezselymet a végén tedd hozzá, hogy megőrizzék a friss ízüket.

    4

    A kész tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsd el a tetejét.

    Ha szeretnéd, kenheted egy kevés olívaolajjal a tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjon.

    5

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg a proja szépen megemelkedik és aranybarna lesz.

    Ha a teteje túl gyorsan pirul, takard le egy alufóliával és süsd tovább, hogy a belseje is átsüljön.

    6

    Tálald melegen, és élvezd a finom paprikás proját!