Psarosoupa fokhagymával fűszerezve, gazdag halleves tálalva friss olívaolajjal és petrezselyemmel

Psarosoupa fokhagymával fűszerezve

A psarosoupa a görög konyha egyik legismertebb ételének számít, amely a friss tengeri halakból készült gazdag leves. A fokhagyma hozzáadása egy erőteljes, aromás ízt ad, amely tökéletesen kiegészíti a halat és zöldségeket. Ez a klasszikus étel a mediterrán konyha egyik alapvető fogása, amelyet a családok már évtizedek óta készítenek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss hal (pl. tengeri sügér)
1 db Vöröshagyma
5 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller szár
250 g Paradicsom püré
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 l Víz
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    Használj friss tengeri halat, például tengeri sügért, hogy a leves gazdag ízű legyen.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel.

    A fokhagyma és hagyma együtt párolva segít kiemelni a leves ízét.

    3

    Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma ízét kiemeli a lassú párolás, amitől édesebb és gazdagabb lesz.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, zellert, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Keverd jól össze, és párold még 5 percig.

    A paradicsom püré gazdag ízt ad a levesnek, és sűrűbbé teszi.

    5

    Tedd hozzá a haldarabokat és öntsd rá a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.

    Ne főzd túl a halat, hogy megőrizze frissességét és könnyed textúráját.

    6

    Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal és a zöldségek megpuhulnak, és az ízek jól összeérnek.

    A fokhagyma erős ízét és illatát kiemeli a hosszú főzés során, de ügyelj, hogy ne égjen le.

    7

    Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A citromlé és petrezselyem frissít, és kiemeli a leves ízét.