A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.
Használj friss tengeri halat, például tengeri sügért, hogy a leves gazdag ízű legyen.
A vöröshagymát, fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel.
A fokhagyma és hagyma együtt párolva segít kiemelni a leves ízét.
Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.
A fokhagyma ízét kiemeli a lassú párolás, amitől édesebb és gazdagabb lesz.
Add hozzá a sárgarépát, zellert, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Keverd jól össze, és párold még 5 percig.
A paradicsom püré gazdag ízt ad a levesnek, és sűrűbbé teszi.
Tedd hozzá a haldarabokat és öntsd rá a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.
Ne főzd túl a halat, hogy megőrizze frissességét és könnyed textúráját.
Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal és a zöldségek megpuhulnak, és az ízek jól összeérnek.
A fokhagyma erős ízét és illatát kiemeli a hosszú főzés során, de ügyelj, hogy ne égjen le.
Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A citromlé és petrezselyem frissít, és kiemeli a leves ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.