Psarosoupa vegán változatban, tofuval, kelkáposztával és friss petrezselyemmel tálalva

Psarosoupa vegán változatban

A psarosoupa egy hagyományos görög halleves, amelyet most vegán változatban készítünk, tofuval a hal helyett. Az étel gazdag, fűszeres alaplében főtt zöldségekkel készül, és a friss kelkáposzta és tofu kombinációja biztosítja a tápanyagtartalmat. A citromlé és koriander frissessége még jobban kiemeli az étel ízeit. Ez egy könnyű és tápláló leves, amit minden vegán étkezéshez illik!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Zöldségleves alaplé
500 g Zöldségek (répa, zeller, hagyma, burgonya)
100 g Kelkáposzta
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Kókuszolaj
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 tk. Koriander
1 ek. Citromlé
150 g Tofu (opcionális)
1 tk. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (répa, zeller, hagyma, burgonya) hámozzuk meg és vágjuk fel kisebb darabokra.

    A zöldségeket érdemes egyenlő nagyságú darabokra vágni, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    Egy nagy fazékban hevítsük fel a kókuszolajat, és pirítsuk meg benne a felaprított fokhagymát 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert könnyen megéghet és keserűvé válik.

    3

    Adjuk hozzá a felaprított zöldségeket, és pirítsuk őket 5-7 percig, amíg egy kicsit megpuhulnak.

    A zöldségek pirítása segít kiemelni az ízeket, és gazdagabbá teszi a levest.

    4

    Öntsük hozzá a zöldségleves alaplevet, sót, borsot és koriandert, majd forraljuk fel a levest.

    A fűszerek hozzáadása előtt próbáljuk meg kóstolni a levest, hogy az ízek megfelelőek legyenek.

    5

    Amint a leves forr, csökkentsük a hőmérsékletet, és hagyjuk főni a zöldségeket körülbelül 20 percig, amíg megpuhulnak.

    Ha túl sűrű lenne a leves, egy kis víz hozzáadásával könnyíthetünk rajta.

    6

    Amikor a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a kelkáposztát, és főzzük még 5 percig, hogy a levelek megpuhuljanak.

    A kelkáposztát ne főzzük túl, hogy megőrizze élénk színét és tápanyagtartalmát.

    7

    Ha tofu-t használunk, vágjuk fel kis kockákra, és adjuk a leveshez, majd főzzük még 2-3 percig.

    A tofu jó fehérjeforrás, de ha nem szeretnénk, elhagyhatjuk.

    8

    A kész levest tálalás előtt locsoljuk meg friss citromlével és szórjuk meg petrezselyemmel.