A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.
Friss tengeri hal a legjobb választás ehhez a leveshez.
A vöröshagymát, fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel.
A zöldségek aprítása segít gyorsabb főzést elérni.
Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.
A fokhagyma és hagyma párolása segít az alap ízeinek kibontakozásában.
Add hozzá a sárgarépát, zellert, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Keverd jól össze, és párold még 5 percig.
A paradicsom püré gazdag alapot ad a levesnek.
Tedd hozzá a haldarabokat, öntsd rá a vizet és a vörösbort. Sózd, borsozd, majd forrald fel.
A vörösbor gazdagítja a leves ízét és mélyebb karaktert ad neki.
Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal és a zöldségek megpuhulnak és az ízek jól összeérnek.
A vörösbor egyedi ízt ad a levesnek, amely jól kiegészíti a halat.
Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A citromlé frissíti a levest, a petrezselyem pedig szép színt és extra ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.