Psarosoupa vörösborral ízesítve, gazdag halleves tálalva friss olívaolajjal és citromlével

Psarosoupa vörösborral ízesítve

A psarosoupa a görög konyha egyik legismertebb ételének számít, amely friss tengeri halakból készült gazdag leves. A vörösbor hozzáadása egyedi karaktert ad a levesnek, amely gazdagítja az ízeket és fokozza a hal ízét. Ez az étel a mediterrán ízek legjavát hozza el az asztalra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss hal (pl. tengeri sügér)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller szár
250 g Paradicsom püré
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 l Víz
100 ml Vörösbor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    Friss tengeri hal a legjobb választás ehhez a leveshez.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel.

    A zöldségek aprítása segít gyorsabb főzést elérni.

    3

    Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma és hagyma párolása segít az alap ízeinek kibontakozásában.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, zellert, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Keverd jól össze, és párold még 5 percig.

    A paradicsom püré gazdag alapot ad a levesnek.

    5

    Tedd hozzá a haldarabokat, öntsd rá a vizet és a vörösbort. Sózd, borsozd, majd forrald fel.

    A vörösbor gazdagítja a leves ízét és mélyebb karaktert ad neki.

    6

    Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal és a zöldségek megpuhulnak és az ízek jól összeérnek.

    A vörösbor egyedi ízt ad a levesnek, amely jól kiegészíti a halat.

    7

    Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A citromlé frissíti a levest, a petrezselyem pedig szép színt és extra ízt ad.