Puchero de gallina, csirkés és zöldséges latin-amerikai leves, friss korianderrel díszítve.

Puchero de gallina (csirkével és zöldségekkel)

A puchero de gallina egy tradicionális latin-amerikai étel, amely a csirkehús és zöldségek gazdag kombinációját kínálja. Eredetileg a vidéki közösségek étkezése volt, mivel egyszerű, mégis tápláló étel, amely minden családot képes volt ellátni. A koriander és más fűszerek frissessége és íze kiemeli a hús és zöldségek gazdag ízét. A puchero de gallina minden falatja egy igazi latin-amerikai élmény, és tökéletes étkezés lehet egy családi vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkecomb
2 db Sárgarépa
1 db Zeller
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Fehér káposzta
1 csokor Friss koriander
4 db Krumpli
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk. Kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombot alaposan mosd meg, és egy nagy fazékba tedd bele. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje a csirkét, és tedd fel főzni.

    A csirke húsát a legjobb alacsony hőmérsékleten főzni, hogy megőrizze a szaftosságát.

    2

    A zöldségeket (sárgarépa, zeller, hagyma, fokhagyma) hámozd meg, és vágd nagyobb darabokra. A káposztát is vágd fel kisebb darabokra.

    A zöldségeket érdemes egyenletes méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjenek.

    3

    Amikor a csirke már félig megfőtt, add hozzá a zöldségeket a fazékba. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    Ha szeretnéd, egy kevés köményt is adhatsz hozzá, hogy még ízesebb legyen.

    4

    Főzd tovább a levest, amíg a csirke és a zöldségek teljesen megpuhulnak, kb. 30-40 percig.

    A leves íze még gazdagabb lesz, ha hagyod állni egy kicsit, hogy a fűszerek jól összeérjenek.

    5

    A kész puchero de gallinát tálald friss korianderrel, és kínáld mellé főtt rizst vagy friss kenyérrel.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a gazdag levest, és igazán különleges ízhatást ad.