A pulykamell filét tisztítsd meg, és szeleteld vékony szeletekre. Sózd, borsozd, és locsold meg egy kevés citromlével.
A citromlé segít a pulykamell puhításában és ízesítésében.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a pulykamell szeleteket mindkét oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek. Tedd félre a sült szeleteket.
Ne süsd túl a pulykamellet, mert kiszáradhat. Akkor jó, ha kívül aranybarna, belül pedig még puha.
A zöldségeket mosd meg. A sárgarépát szeleteld vékony karikákra, a cukkinit vágd félhold alakúra, a brokkolit szedd kisebb rózsákra.
A zöldségeket egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen süljenek meg.
Ugyanabban a serpenyőben, ahol a pulykamell sült, párold meg a zöldségeket. Először add hozzá a sárgarépát, majd pár perc múlva a cukkinit és a brokkolit. Ízesítsd sóval, borssal, és zúzott fokhagymával.
A sárgarépa hosszabb idő alatt puhul meg, ezért azt tedd a serpenyőbe először.
Amikor a zöldségek megpuhultak, tálald őket a pulykamell szeletekkel együtt. Szórd meg aprított friss petrezselyemmel a tálalás előtt.
A friss petrezselyem nem csak díszíti, hanem ízesíti is az ételt.
Tálald melegen, friss citromkarikákkal és esetleg egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel.
A citromkarika frissességet kölcsönöz az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.