Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
Fontos, hogy a zselatinlapokat egyenként helyezd a vízbe, nehogy összeragadjanak.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald túl a tejszínt, mert kifuthat! Használj alacsony lángot és figyelj rá.
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.
Győződj meg róla, hogy a zselatin teljesen feloldódott, különben szemcsés lesz a panna cotta.
Hagyd a keveréket langyosra hűlni, majd óvatosan keverd hozzá a puncs likőrt, hogy az alkohol aromája megmaradjon.
Ha a keverék túl forró, a puncs likőr alkohol tartalma elpárologhat, ezért fontos a langyosra hűtés.
Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 3-4 órára, hogy megszilárduljon.
A poharakat érdemes folpackkal letakarni, hogy ne vegyék át a hűtő szagát.
Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss gyümölcsökkel, csokoládéforgáccsal és egy levél mentával.
A díszítésnél használj szezonális gyümölcsöket a legjobb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.