Puto zöld színű, frissen tálalva

Puto zöld színű

A Puto egy hagyományos filippínó desszert, amely rizslisztből és kókusztejből készül. A zöld színű változata ételfestékkel készül, ami különleges megjelenést ad az édességnek. Ez az étel az egyik legnépszerűbb desszert a Fülöp-szigeteken, és gyakran tálalják különféle ünnepeken vagy családi összejöveteleken. Az íze finom, enyhén édes és kókuszos, és tökéletesen illik egy forró nyári naphoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Rizsliszt
200 ml Kókusztej
100 g Cukor
1 tk. Sütőpor
2 db Tojás
2 csepp Zöld színű ételfesték
1 cs. Vaníliás cukor
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat egy tálban verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg világos, habos masszát nem kapsz.

    A tojásokat ne verdd túl, csak addig, amíg a cukor felolvad, így könnyedebb lesz a tészta.

    2

    Add hozzá a rizslisztet, a sütőport, a sót, és jól keverd el.

    A rizslisztet mindig átszitálva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.

    3

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd simára a tésztát.

    Ha a tészta túl sűrűnek tűnik, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy könnyebben keverhető legyen.

    4

    Adj hozzá néhány csepp zöld ételfestéket, hogy a puto szép zöld színt kapjon.

    Bár a szín nem befolyásolja az ízt, egy kis ételfesték segít a látványosabb megjelenésben.

    5

    A tésztát öntsd kis muffin formákba, kb. 3/4-ig, majd tedd őket egy gőzölő edénybe.

    A gőzölés biztosítja, hogy a puto puhára süljön és ne legyen kemény.

    6

    Főzd gőz felett 20-25 percig, amíg a puto megemelkedik és keményedik.

    Tartsd szemmel a gőzölő edényt, és ha szükséges, adj hozzá vizet, hogy ne száradjon ki.

    7

    Amikor elkészült, hagyd kicsit hűlni, majd tálald a friss, zöld putót.

    A puto melegen a legfinomabb, de másnap is finom, ha hűtőben tárolod.