A tojásokat egy tálban verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg világos, habos masszát nem kapsz.
A tojásokat ne verdd túl, csak addig, amíg a cukor felolvad, így könnyedebb lesz a tészta.
Add hozzá a rizslisztet, a sütőport, a sót, és jól keverd el.
A rizslisztet mindig átszitálva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd simára a tésztát.
Ha a tészta túl sűrűnek tűnik, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy könnyebben keverhető legyen.
Adj hozzá néhány csepp zöld ételfestéket, hogy a puto szép zöld színt kapjon.
Bár a szín nem befolyásolja az ízt, egy kis ételfesték segít a látványosabb megjelenésben.
A tésztát öntsd kis muffin formákba, kb. 3/4-ig, majd tedd őket egy gőzölő edénybe.
A gőzölés biztosítja, hogy a puto puhára süljön és ne legyen kemény.
Főzd gőz felett 20-25 percig, amíg a puto megemelkedik és keményedik.
Tartsd szemmel a gőzölő edényt, és ha szükséges, adj hozzá vizet, hogy ne száradjon ki.
Amikor elkészült, hagyd kicsit hűlni, majd tálald a friss, zöld putót.
A puto melegen a legfinomabb, de másnap is finom, ha hűtőben tárolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.