Queijada de coco, kókuszos sütemény aranybarna színben

Queijada de coco (kókuszos)

A Queijada de coco egy hagyományos portugál sütemény, amelyet főként a kókusz kedvelőinek ajánlanak. Az étel eredete a portugál vidéken található, ahol különféle variációi léteznek. A sütemény egyszerű, de gazdag ízekkel rendelkezik, és a kókusz, tojás és cukor harmonikus kombinációja miatt rendkívül népszerű. Az eredeti recept könnyedén elkészíthető otthon, és tökéletes választás, ha egy édes, kókuszos desszertre vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kókuszreszelék
150 g Cukor
3 db Tojás
200 ml Tej
100 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd fel kemény habbá.

    A tojásokat szobahőmérsékleten használd, így könnyebben felverheted a fehérjét.

    2

    A tojások sárgáját keverd el a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval egy nagy tálban.

    A cukrot jól keverd el, hogy a tészta ne legyen szemcsés.

    3

    Add hozzá a kókuszreszeléket, a tejet és a lisztet, valamint a sütőport. Keverd simára.

    Ne keverd túl erősen, hogy ne szivárogjon ki a levegő a tojásfehérjéből.

    4

    A felvert tojásfehérjét óvatosan add hozzá a kókuszos keverékhez, és keverd össze könnyedén.

    A fehérje könnyed hozzáadása segít, hogy a tészta lágy és légies maradjon.

    5

    A keveréket töltsd muffin formákba, majd süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarna színt kap.

    Ha tűpróbát végzel, és a tű tisztán jön ki, akkor kész a sütemény.

    6

    Hagyd a formában kihűlni a süteményeket, majd óvatosan vedd ki és tálald.

    A queijada de coco legjobb, ha teljesen kihűlt, hogy a kókusz íze jobban kijöjjön.