Az avokádókat vágd félbe, távolítsd el a magot, és kanalazd ki a húsát egy tálba. Törd össze villával, majd keverd hozzá a lime levét, az aprított fokhagymát, sót és borsot.
Ha az avokádó túl kemény, pár napig papírzacskóban érlelheted szobahőmérsékleten, almával együtt.
Készítsd elő a többi hozzávalót is: reszeld le a sajtot, és melegíts elő egy nagyobb serpenyőt. Így minden kéznél lesz, amikor összeállítod a quesadillát.
A sajt legyen frissen reszelve – jobban olvad és ízletesebb lesz, mint az előre csomagolt változat.
Fektesd le az egyik tortilla lapot. Az egyik felére szórj reszelt sajtot, majd kanalazz rá az avokádós krémből. Ismét szórj rá sajtot, és hajtsd félbe a lapot.
A sajt segít összetartani a tölteléket – mindig kerüljön alulra és felülre is!
Helyezd a megtöltött tortilla lapot az előmelegített, száraz serpenyőbe. Süsd oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarnára pirul és a sajt megolvad.
Használj spatulát és óvatosan nyomd le a quesadilla tetejét sütés közben, hogy egyenletesen piruljon.
A megsült quesadillát vedd ki a serpenyőből, és vágd háromszögekre. Tálald melegen, akár natúran, akár joghurtos mártogatóssal.
A legszebb szeletekhez használj éles kést vagy pizzavágót, és vágd a tortillát rögtön sütés után, amikor még ropogós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.