Quesadilla avokádóval és olvadt sajttal töltve, ropogósra sütve

Quesadilla avokádóval

A quesadilla avokádóval egy modern és egészséges változata a klasszikus mexikói tortillás ételnek, melynek eredete egészen a 16. századi Mexikóig nyúlik vissza. Az avokádó az utóbbi évtizedekben vált nemzetközileg népszerűvé, és remekül párosítható olvadt sajttal egy ropogósra sült quesadillában. Technikai tanács: fontos, hogy az avokádó megfelelően érett legyen – ha túl puha, a krém túl híg lesz; ha túl kemény, nehéz lesz eloszlatni. Ahogy a sajt olvad és a tortilla aranybarnára pirul, a fokhagyma és lime kombinációja friss, étvágygerjesztő illatot áraszt. Ez a fogás tökéletes választás lehet gyors hétköznapi vacsorának vagy egy könnyed, vegetáriánus ebédnek. Ha extra frissességre vágysz, próbáld ki egy kis friss korianderrel vagy csipet chilipehellyel megszórva is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
890 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tortilla lap
2 db Érett avokádó
1 ek. Lime lé
200 g Reszelt trappista sajt
1 db Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az avokádókat vágd félbe, távolítsd el a magot, és kanalazd ki a húsát egy tálba. Törd össze villával, majd keverd hozzá a lime levét, az aprított fokhagymát, sót és borsot.

    Ha az avokádó túl kemény, pár napig papírzacskóban érlelheted szobahőmérsékleten, almával együtt.

    2

    Készítsd elő a többi hozzávalót is: reszeld le a sajtot, és melegíts elő egy nagyobb serpenyőt. Így minden kéznél lesz, amikor összeállítod a quesadillát.

    A sajt legyen frissen reszelve – jobban olvad és ízletesebb lesz, mint az előre csomagolt változat.

    3

    Fektesd le az egyik tortilla lapot. Az egyik felére szórj reszelt sajtot, majd kanalazz rá az avokádós krémből. Ismét szórj rá sajtot, és hajtsd félbe a lapot.

    A sajt segít összetartani a tölteléket – mindig kerüljön alulra és felülre is!

    4

    Helyezd a megtöltött tortilla lapot az előmelegített, száraz serpenyőbe. Süsd oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarnára pirul és a sajt megolvad.

    Használj spatulát és óvatosan nyomd le a quesadilla tetejét sütés közben, hogy egyenletesen piruljon.

    5

    A megsült quesadillát vedd ki a serpenyőből, és vágd háromszögekre. Tálald melegen, akár natúran, akár joghurtos mártogatóssal.

    A legszebb szeletekhez használj éles kést vagy pizzavágót, és vágd a tortillát rögtön sütés után, amikor még ropogós.