A tököt hámozd meg, és vágd kockákra. A tököt egy tepsibe helyezd, öntsd rá az olívaolajat, és sózd, borsozd.
A tök bőrének eltávolítása után könnyen megpirul a sütőben, így puha és ízletes lesz.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajban, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagyma gyorsan megéghet, figyelj, hogy ne hagyd túl pirulni.
A sült tököt egy tálba tedd, és pürésítsd a fokhagymás hagymával együtt.
A pürésítéshez használhatsz botmixert, hogy sima állagot kapj.
Add hozzá a tejet, a cukrot és a lime levét, majd jól keverd össze. Ha szükséges, sózd, borsozd.
A lime frissessége kiemeli a tök ízét, így friss és ínycsiklandó lesz.
A kész quibebét friss korianderrel díszítve tálald.
A koriander íze jól kiegészíti a tök édes-sós ízét, és frissességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.