Quibebe sült tökkel, friss korianderrel díszítve

Quibebe sült tökkel

A Quibebe egy hagyományos brazil étel, amely sült tökből készül, és a friss koriander, lime és fokhagyma teszi különlegessé. A quibebe egy egyszerű, de gazdag ízű étel, amelyet gyakran tálalnak a családok étkezéseihez, mivel tápláló és ízletes. Az étel igazi ínycsiklandó fogás, amelyben a tök édes íze remekül keveredik a lime savanykás frissességével és a koriander zöld ízével.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Tök
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
200 ml Tej
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander
1 db Lime
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tököt hámozd meg, és vágd kockákra. A tököt egy tepsibe helyezd, öntsd rá az olívaolajat, és sózd, borsozd.

    A tök bőrének eltávolítása után könnyen megpirul a sütőben, így puha és ízletes lesz.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajban, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, figyelj, hogy ne hagyd túl pirulni.

    3

    A sült tököt egy tálba tedd, és pürésítsd a fokhagymás hagymával együtt.

    A pürésítéshez használhatsz botmixert, hogy sima állagot kapj.

    4

    Add hozzá a tejet, a cukrot és a lime levét, majd jól keverd össze. Ha szükséges, sózd, borsozd.

    A lime frissessége kiemeli a tök ízét, így friss és ínycsiklandó lesz.

    5

    A kész quibebét friss korianderrel díszítve tálald.

    A koriander íze jól kiegészíti a tök édes-sós ízét, és frissességet ad az ételnek.