Quiche au Poireau tálalva

Quiche au Poireau (póréhagymás, krémes, sajtos)

A Quiche au Poireau a francia konyha egyik remekműve, amely a póréhagyma ízét, a tejszín krémességét és a sajt gazdag ízét ötvözi. A quiche, amely eredetileg a francia vidéken vált népszerűvé, a póréhagyma egyedi aromáját hozza elő, miközben a sajtos, krémes töltelék gazdagítja az ételt. A Quiche au Poireau tökéletes választás reggelire vagy vacsorára, és minden alkalommal megállja a helyét az asztalon. A recept az egyszerűsége ellenére egy igazi kulináris élvezetet kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 db Élesztő nélküli pite tészta
2 szál Póréhagyma
150 g Sajt (Gruyère vagy Emmental)
3 db Tojás
200 ml Tejszín
100 ml Tej
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el a tésztát, ha házi változatot használsz. Nyújtsd ki a tésztát, majd helyezd egy piteformába. Ha kész a tészta, tedd be a hűtőbe 10-15 percre, hogy a tészta ne szakadjon meg sütés közben.

    A tésztát hűtsd le, mert így kevésbé fog zsugorodni sütés közben. Szúrd meg a tészta alját villával, hogy ne púposodjon fel.

    2

    A póréhagymát vágd fel vékony karikákra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a póréhagymát. Párold a póréhagymát 5-7 percig, amíg megpuhul és enyhén megkaramellizálódik.

    A póréhagymát alaposan mosd meg, mert sokszor homokos lehet. Alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg.

    3

    A tojásokat üsd fel egy tálba, add hozzá a tejszínt és a tejet. Sózd, borsozd, majd keverd jól össze.

    A tojásos keveréket ne verd fel túlságosan, csak keverd össze, hogy a quiche ne legyen túl kemény.

    4

    A reszelt sajtot keverd a tojásos keverékhez, majd add hozzá a megpuhult póréhagymát.

    Használj jó minőségű, ízletes sajtot, hogy a quiche finom legyen.

    5

    A kész keveréket öntsd a tésztára, majd egyenletesen oszlasd el. Tedd be előmelegített sütőbe 180°C-ra és süsd körülbelül 30-35 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarnára sül.

    A sütőt előmelegítsd, hogy a quiche egyenletesen süljön. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    6

    A quiche-t hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    A quiche-t hagyd legalább 10 percig hűlni, mielőtt felszeleteled, mert így könnyebben vágható és nem esik szét.