Quiche au Thon tálalva

Quiche au Thon (tonhalas, olívás, lilahagymás)

A Quiche au Thon egy francia étel, amely a tonhal friss ízét, az olívabogyó sós aromáját és a lilahagyma enyhe édességét ötvözi. A quiche a francia konyha egyik klasszikusa, melyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy könnyű vacsorára. A tonhalas quiche egyszerűen elkészíthető, és remek választás, ha valami finomat szeretnél készíteni, ami tele van ízekkel és tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
370 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 db Élesztő nélküli pite tészta
200 g Tonhal (konzerv, lecsöpögtetve)
50 g Fekete olívabogyó
1 db Lilahagyma
3 db Tojás
200 ml Tejszín
100 ml Tej
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el a tésztát, ha házi változatot használsz. Nyújtsd ki a tésztát, majd helyezd egy piteformába. Ha kész a tészta, tedd be a hűtőbe 10-15 percre, hogy a tészta ne szakadjon meg sütés közben.

    A tészta hűtése segít, hogy ne zsugorodjon a sütés során. Ha nincs időd házi tésztát készíteni, használhatsz bolti, előre nyújtott tésztát.

    2

    A lilahagymát vágd fel vékony karikákra, az olívabogyókat karikázd fel. A tonhalat tedd egy tálba, és alaposan törd össze.

    A lilahagymát vékonyan szeleteld, hogy ne legyen túl erős az íze. A tonhalat alaposan törd össze, hogy egyenletesen eloszoljon a quiche-ben.

    3

    A tojásokat üsd fel egy tálba, add hozzá a tejszínt és a tejet. Sózd, borsozd, majd keverd jól össze.

    A tonhal és az olívabogyó is sós, ezért óvatosan sózd a tojásos keveréket. Kóstold meg, mielőtt hozzáadnád a többi hozzávalót.

    4

    A tojásos keverékhez add hozzá a tonhalat, lilahagymát és az olívabogyót. Alaposan keverd össze, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.

    Óvatosan keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta ne sérüljön meg, amikor ráöntöd a tölteléket.

    5

    A kész keveréket öntsd a tésztára, majd egyenletesen oszlasd el. Tedd be előmelegített sütőbe 180°C-ra és süsd körülbelül 30-35 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarnára sül.

    Ha a tészta széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával. A quiche akkor van kész, ha a közepe már nem remeg.

    6

    A quiche-t hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    A quiche melegen és hidegen is finom. Tálalhatod salátával.