Rákos tangyuan, rákos golyók szaftos töltelékkel, tálalva korianderrel és zöldhagymával

Rákos Tangyuan

A rákos tangyuan egy hagyományos kínai étel, amely gazdag ízvilágával és finom textúrájával hódít. A rizslisztből készült golyók belsejében található szaftos rákos töltelék tökéletes egyensúlyt ad a fűszeres és sós ízeknek. Az étel gyakran készül ünnepekre, és különleges alkalmakra. A friss koriander és zöldhagyma hozzáadása frissességet és egy kis ízbombát ad az ételnek, miközben a gazdag töltelék és a puha tészta együtt egy harmonikus élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt
100 ml Víz
200 g Friss rák
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger
1 tk. Szezámolaj
2 ek. Soya szósz
0.5 tk. Bors
2 ág Friss koriander
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet tedd egy tálba, és adj hozzá annyi vizet, hogy egy rugalmas, de nem túl ragacsos tésztát kapj. Gyúrd össze, majd formázz kis golyókat belőle.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet, hogy könnyebben formázható legyen.

    2

    A rákokat hámozd meg, és aprítsd fel. A fokhagymát és a gyömbért is finomra vágd, majd a rákokkal együtt pirítsd meg a szezámolajban egy serpenyőben.

    A fokhagyma és gyömbér aromája a serpenyőben pirítva jobban előtérbe kerül, így különleges ízt adnak a rákoknak.

    3

    Add hozzá a szójaszószt és a borsot a rákos keverékhez, majd alaposan keverd össze. Amikor elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

    Ne főzd túl a rákot, hogy ne veszítse el a puha, szaftos textúráját.

    4

    A tésztából készített golyókat egy kis mélyedéssel nyomd közepébe, és tedd bele a rákos keveréket. Formázz belőle golyókat.

    A golyók formázásakor ügyelj arra, hogy a rákos töltelék jól legyen belecsomagolva a tésztába, hogy ne essen szét főzés közben.

    5

    Egy lábasban forralj vizet, és amikor felforrt, óvatosan tedd bele a golyókat. Főzd 5-7 percig, amíg a tésztagolyók fel nem jönnek a víz tetejére.

    A tangyuan golyókat soha ne tedd túl sokat egyszerre a vízbe, hogy könnyen meg tudjanak főni.

    6

    Amikor a golyók feljöttek, vedd ki őket a vízből, és tálald őket friss korianderrel és zöldhagymával díszítve.

    A koriander és a zöldhagyma frissessége jól kiegészíti a rákos tangyuan gazdag ízét.