Ramen tészta sült kolbásszal, tojással és zöldségekkel tálalva

Ramen sült kolbásszal

A ramen Japán egyik legismertebb és legkedveltebb levese, melynek gyökerei a kínai konyhából erednek, ám az évszázadok során a japán gasztronómia szimbólumává vált. Számos változata létezik, attól függően, hogy milyen alapléből és feltétekkel készítik. A ramen sült kolbásszal egy modern, fúziós változat, amely a keleti és nyugati ízek találkozását ünnepli. Egy hideg téli estén nincs is jobb, mint ramen meleg, illatos fogása az asztalon. Technikai tanács: az alaplé ízét fokozhatod miso pasztával vagy csontból főzött házi levessel. A sült kolbász különleges füstös karaktert ad a levesnek, míg a lágy tojás és a friss zöldségek kiegyensúlyozzák az ízeket. Tökéletes választás egy tartalmas ebédhez vagy hétvégi különlegességként is megállja a helyét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
200 g Sült kolbász
2 db Tojás
800 ml Csirke alaplé
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 db Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
2 db Zöldhagyma
20 g Friss spenótlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy fazékban melegítsd fel a szezámolajat közepes lángon, majd add hozzá a finomra vágott fokhagymát és a reszelt gyömbért. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

    Vigyázz, ne égesd meg a fokhagymát, mert keserű lesz! Amint aranybarnul, vedd le a hőfokot.

    2

    Öntsd hozzá a csirke alaplevet, add hozzá a szójaszószt, majd forrald fel. Amint forr, vedd lejjebb a hőt, és hagyd gyöngyözve főni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A csirke alaplé legyen minél ízesebb, akár házi készítésű is lehet – ez adja a ramen lelkét!

    3

    Közben forralj egy másik edényben vizet, és főzd meg a tojásokat 6 percig, majd tedd őket hideg vízbe. Így félig lágy, krémes sárgájú tojást kapsz. Hámozd meg és tedd félre.

    A tojásokat pontosan időzítsd – használd az órát, hogy tökéletes állagot kapj!

    4

    A ramen tésztát főzd meg a csomagoláson megadott ideig, általában 3-4 perc elegendő. Szűrd le, és öblítsd át meleg vízzel, hogy ne tapadjon össze.

    A tésztát ne főzd túl – az enyhén harapható \'al dente\' állag az ideális.

    5

    Szeleteld fel a sült kolbászt vékony karikákra, és pirítsd meg egy serpenyőben 2-3 perc alatt, hogy kissé megpiruljon a külseje.

    Használj grillezett vagy füstölt kolbászt az extra ízért – a pirítás karamellizálja a felületet!

    6

    Készítsd elő a tálaláshoz: oszd szét a tésztát 2 tálba, majd merj rá a forró alapléből. Helyezd rá a kolbászkarikákat, a félbevágott tojásokat, friss spenótot és karikázott zöldhagymát.

    Tálalás előtt a spenótot ne főzd – elég, ha a forró levesben megfonnyad.