Ramen sült pulykahússal, tojással és friss zöldségekkel tálalva

Ramen sült pulykahússal

A ramen Japánból származó fogás, amely mára világszerte népszerű a változatos feltétek és gazdag alaplé miatt. A sült pulykahússal készült változat modern, egészségesebb alternatíva a klasszikus sertés vagy marhahúsos változatokhoz képest. Képzeld el, ahogy a pulykahús ropogós kérge találkozik a meleg, sós alaplével – minden falat egy ízbomba! A ramen sült pulykahússal ideális választás egy tápláló ebédre vagy vacsorára, főleg ha gyorsan szeretnél valami különlegeset készíteni. Technikai tanács: ne süsd túl a pulykát, mert könnyen kiszáradhat – egy jól időzített pirítás az omlós textúra kulcsa. Friss spenóttal és tojással kiegészítve még kiegyensúlyozottabbá válik az étel – tökéletes keleti ízélmény otthon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
300 g Pulykamell filé
2 db Tojás
800 ml Csirke alaplé
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 db Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
2 db Zöldhagyma
20 g Friss spenótlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykamell filét sózd, borsozd, majd egy kevés olajon, közepes lángon süsd meg serpenyőben oldalanként kb. 6-7 perc alatt, míg aranybarna nem lesz és teljesen átsül.

    A szeletelés előtt pihentesd a sült húst 2-3 percig, így szaftosabb marad.

    2

    Közben melegítsd fel a szezámolajat egy lábasban, add hozzá a finomra vágott fokhagymát és a reszelt gyömbért, pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Használj alacsony hőfokot, nehogy megégjen a fokhagyma!

    3

    Öntsd hozzá a csirke alaplevet és a szójaszószt, majd forrald fel. Ezután vedd alacsonyabbra a lángot, és főzd 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd, miso pasztát is adhatsz hozzá a mélyebb ízért.

    4

    A tojásokat forrásban lévő vízben főzd 6 percig, majd jeges vízbe tedd, hogy könnyen hámozhatóak legyenek és krémes maradjon a sárgája.

    Jeges vízben való hűtés megkönnyíti a tojás hámozását és nem fő tovább.

    5

    Főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagolás szerint, majd szűrd le, és öblítsd le meleg vízzel, hogy ne ragadjon össze.

    Közvetlenül tálalás előtt főzd meg a tésztát a legjobb állag érdekében.

    6

    A megsült pulykamellet vágd vékony szeletekre, a zöldhagymát karikázd fel, a spenótot mosd meg és szárítsd le.

    A zöldség előkészítést érdemes még a főzés elején elvégezni, így gyorsabb lesz a tálalás.

    7

    Tedd a ramen tésztát tálba, öntsd rá a forró alaplevet, majd helyezd rá a szeletelt pulykahúst, félbevágott tojásokat, spenótleveleket és szórd meg zöldhagymával.

    Rendezett tálalással még étvágygerjesztőbb a végeredmény – figyelj a színek és formák elhelyezésére.