Rántott bélszín tálalva burgonyapürével és petrezselyemmel

Rántott bélszín (country-fried steak)

A rántott bélszín, vagy más néven country-fried steak, egy népszerű amerikai étel, amelyet a déli államok konyhája tett híressé. A ropogós panírban sült bélszín omlós belsővel és ízletes köretekkel mindig tökéletes választás családi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra. Az egyszerű alapanyagokból készülő étel tökéletes harmóniát kínál a ropogós textúrák és a lágy, ízesített köret között.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marha bélszín (vékony szeletek)
200 g Liszt
2 db Tojás
100 ml Tej
200 g Zsemlemorzsa
1 tk.
1 tk. Bors
500 ml Olaj (sütéshez)
500 g Burgonya (köretként)
10 g Friss petrezselyem (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bélszínszeleteket finoman klopfold ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Sózd és borsozd mindkét oldalukat.

    A klopfolás előtt tedd a húst két réteg folpack fólia közé, hogy ne sérüljön a rostja.

    2

    Készítsd elő a panírozáshoz szükséges állomásokat: az első tálba tedd a lisztet, a másodikba a felvert tojásokat keverve a tejjel, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát.

    A lisztbe keverhetsz egy kevés fűszerpaprikát vagy fokhagymaport a még ízletesebb panír érdekében.

    3

    Forgasd meg a szeleteket először a lisztben, majd a tojásos keverékben, végül a zsemlemorzsában, ügyelve arra, hogy a panír mindenhol egyenletesen befedje a húst.

    A panírozást kétszer is megismételheted (liszt - tojás - zsemlemorzsa - liszt - tojás - zsemlemorzsa) a vastagabb, ropogósabb panírért.

    4

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Teszteld az olaj hőmérsékletét egy kis darab zsemlemorzsával – ha az azonnal serceg, az olaj készen áll a sütésre.

    Az olajnak elég forrónak kell lennie, de nem szabad füstölnie, mert akkor megég a panír.

    5

    Süsd a panírozott bélszínszeleteket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnára sülnek. Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hő egyenletesen érje a húsokat.

    Ha túl gyorsan barnul a panír, vedd lejjebb a hőfokot.

    6

    A kisült szeleteket helyezd konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A papírtörlőre helyezés után azonnal sózd meg a húst, hogy jobban tapadjon rá a só.

    7

    Főzd meg a burgonyát sós vízben, majd törd össze vajjal, sóval és frissen aprított petrezselyemmel, hogy finom köretet kapj.

    A burgonyapürébe tehetsz egy kevés tejet vagy tejszínt is, hogy még krémesebb legyen.

    8

    Tálaláskor helyezd a rántott bélszínszeleteket egy tányérra, adj mellé burgonyapürét és friss zöldsalátát, majd díszítsd aprított petrezselyemmel.

    A rántott bélszínt kínálhatod tejfölös mártással is.