Rasam borssal, friss korianderrel tálalva

Rasam borssal

A Rasam egy klasszikus dél-indiai leves, amelyet fűszerekkel és tamarinddal készítenek. A leves alapja a paradicsom, és az egész étel egy friss, fűszeres és enyhén savanyú ízvilágot alkot. A bors és a koriander a legfontosabb ízesítők, míg a pirított hagyma és fokhagyma gazdagítja a levest. Ez a könnyed, ízes leves tökéletes étkezés előtt, hogy felébreszthesse az étvágyat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Paradicsom
500 ml Víz
1 ek. Tamarind paszta
1 tk. Bors
1 tk. Kömény
1 tk. Mustármag
1 db Hagyma
2 ek. Friss koriander
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat mosd meg, vágd fel apróra, és tedd egy lábasba.

    Friss, érett paradicsomot használj a legjobb íz eléréséhez.

    2

    Add hozzá a vizet és forrald fel a paradicsomot. Főzd 5-7 percig, hogy a paradicsom megpuhuljon.

    Ha gyorsítani szeretnéd, használhatsz paradicsom pürét is.

    3

    A tamarind pasztát add hozzá, majd ízesítsd sóval és borssal.

    A tamarind egy kellemes savanykás ízt ad a levesnek, amitől igazán különleges lesz.

    4

    A mustármagot, köményt és borsot egy serpenyőben pirítsd meg szárazon, majd törd össze egy mozsárban vagy egy fűszermalom segítségével.

    A frissen őrölt fűszerek intenzívebb ízt adnak az ételnek.

    5

    A fűszerkeveréket add hozzá a leveshez, és főzd tovább 5-10 percig.

    Ne hagyd túl forrni, mert a fűszerek elveszíthetik frissességüket.

    6

    A hagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze, majd egy serpenyőben, olívaolajban pirítsd meg.

    A pirított hagyma és fokhagyma hozzáadásával extra ízt adunk a levesnek.

    7

    A pirított hagymát és fokhagymát add hozzá a leveshez, és keverd jól össze.

    A fokhagyma és hagyma friss, édes ízt ad a Rasamnak.

    8

    A végén szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander friss zöld íze jól harmonizál a fűszeres leves ízével.