Rasam citrommal tálalva friss fűszerekkel

Rasam citrommal

A Rasam egy tradicionális dél-indiai leves, amelyet többnyire tamaring levével és fűszerekkel készítenek. Az indiai konyha egyik legismertebb ételévé vált, különleges ízvilágával és frissességével. A citrom hozzáadásával a Rasam egy különleges savanykás, friss ízt kap, amely könnyedén feldobja az étkezéseket. Az étel gyorsan elkészíthető, és egyaránt fogyasztható étkezések közben vagy reggelire.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 ek. Tamaring
2 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
2 db Zöld chili
1 db Lemon
6 levél Curry levél
2 ek. Rasam por
1 ek. Tárkony
2 ek. Olaj
1 tk. Mustármag
1 tk.
4 dl Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a tamaringtól: áztassuk be meleg vízbe, majd nyomkodjuk ki, hogy a lé kioldódjon. Ez lesz a rasam alapja.

    A tamaring nagyon savanyú, ezért fontos, hogy a vízmennyiséget úgy állítsuk be, hogy az íze kellemesen fűszeres legyen, ne túl savanyú.

    2

    A paradicsomokat vágjuk apró darabokra. A fokhagymát, gyömbért és a zöld chilit apróra vágjuk.

    A fokhagyma és gyömbér frissessége kulcsfontosságú a Rasam ízében, ezért érdemes őket frissen aprítani.

    3

    Egy lábasban hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a mustármagot. Amikor a magok elkezdenek pattogni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, gyömbért és zöld chilit.

    A mustármagok pattogtatása segít kiszabadítani az ízeket, és egy finom aromát ad a levesnek.

    4

    Adjunk hozzá a paradicsomot és a curry leveleket, majd főzzük 5-6 percig, amíg a paradicsom teljesen megpuhul.

    A paradicsomok főzése során a levek kieresztése segít abban, hogy a leves gazdag, ízes legyen.

    5

    Ezután öntsük hozzá a tamaring levet és a Rasam port. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a sót, és hagyjuk forrni 5-10 percig.

    A Rasam por különböző fűszereket tartalmaz, így segít egy intenzív ízvilágot kialakítani. A só mennyisége ízlés szerint módosítható.

    6

    Miután a leves felforrt, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a citrom levét. Keverjük jól össze, majd tálaljuk frissen.

    A citrom friss savanyúsága tökéletesen ellensúlyozza a Rasam gazdag ízét, és különleges frissességet ad a levesnek.