Rasam fokhagymával tálalva friss cilantroval

Rasam fokhagymával

A rasam egy tradicionális indiai leves, amelyet különböző fűszerekkel, paradicsommal és tamarinddal készítenek. Az eredeti rasam a dél-indiai konyhából származik, és többnyire fűszeres, savanykás ízű. A fokhagyma hozzáadása különleges aromát ad a levesnek, és az egész ételt gazdagabbá teszi. A rasam egyik alapvető összetevője a tamarind, amely édes-savanyú ízt ad a levesnek, amit a friss koriander és fűszerek tesznek teljessé. Technikai tipp: A rasamot mindig frissen tálald, hogy az ízek a legjobban kijöjjenek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 ek. Tamaring levél
5 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
0.5 tk. Tárkony
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Feketebors
1 csokor Cilantro
2 ek. Ghee
1 l Víz
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg és finomra aprítsd fel.

    A fokhagyma intenzív ízét az aprítás fokozza, így minél finomabbra aprítod, annál erősebb lesz az íze a levesben.

    2

    A paradicsomokat vágd félbe, és tedd félre. Készíts egy pasztát a tamarind levélből és a vízből, hogy alapot adjon a levesnek.

    A tamarind egy édes-savanyú ízt ad a rasamnak, amitől az igazán különleges lesz.

    3

    Egy lábasban melegítsd fel a ghee-t, és pirítsd meg a fokhagymát és a köményt, hogy kioldódjanak az aromák.

    A fokhagyma pirítása az olajban még erősebbé teszi az ízt, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, tárkonyt, feketeborsot és sót a lábashoz, majd öntsd rá a tamarindpasztát és a vizet.

    A fűszerek és a paradicsom kombinációja gazdag ízvilágot ad a levesnek.

    5

    Hagyd főzni a levest alacsony lángon 20-25 percig, amíg a fűszerek és a paradicsom ízei összeérnek.

    A hosszabb főzés segít az ízek összeérlelésében, hogy a leves igazán gazdag legyen.

    6

    A kész rasamot szűrd át, hogy eltávolítsd a fűszereket és a paradicsom héját.

    Ez a lépés opcionális, ha simább állagot szeretnél, különben a textúrája darabos marad.

    7

    Tálald a levest friss cilantroval díszítve, és élvezd a friss, fűszeres ízélményt.

    A cilantro friss íze remekül kiegészíti a rasam gazdag fűszereit.