Rasam fokhagymĂĄval tĂĄlalva friss cilantroval

Rasam fokhagymĂĄval

A rasam egy tradicionĂĄlis indiai leves, amelyet kĂŒlönbözƑ fƱszerekkel, paradicsommal Ă©s tamarinddal kĂ©szĂ­tenek. Az eredeti rasam a dĂ©l-indiai konyhĂĄbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s többnyire fƱszeres, savanykĂĄs Ă­zƱ. A fokhagyma hozzĂĄadĂĄsa kĂŒlönleges aromĂĄt ad a levesnek, Ă©s az egĂ©sz Ă©telt gazdagabbĂĄ teszi. A rasam egyik alapvetƑ összetevƑje a tamarind, amely Ă©des-savanyĂș Ă­zt ad a levesnek, amit a friss koriander Ă©s fƱszerek tesznek teljessĂ©. Technikai tipp: A rasamot mindig frissen tĂĄlald, hogy az Ă­zek a legjobban kijöjjenek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 ek. Tamaring levĂ©l
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 0.5 tk. Tárkony
⭕ 0.5 tk. KömĂ©ny
⭕ 0.5 tk. Feketebors
⭕ 1 csokor Cilantro
⭕ 2 ek. Ghee
⭕ 1 l Víz
⭕ 1 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymåt håmozd meg és finomra aprítsd fel.

    A fokhagyma intenzĂ­v Ă­zĂ©t az aprĂ­tĂĄs fokozza, Ă­gy minĂ©l finomabbra aprĂ­tod, annĂĄl erƑsebb lesz az Ă­ze a levesben.

    2

    A paradicsomokat vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s tedd fĂ©lre. KĂ©szĂ­ts egy pasztĂĄt a tamarind levĂ©lbƑl Ă©s a vĂ­zbƑl, hogy alapot adjon a levesnek.

    A tamarind egy Ă©des-savanyĂș Ă­zt ad a rasamnak, amitƑl az igazĂĄn kĂŒlönleges lesz.

    3

    Egy låbasban melegítsd fel a ghee-t, és pirítsd meg a fokhagymåt és a köményt, hogy kioldódjanak az aromåk.

    A fokhagyma pirĂ­tĂĄsa az olajban mĂ©g erƑsebbĂ© teszi az Ă­zt, de ĂŒgyelj arra, hogy ne Ă©gjen meg.

    4

    Add hozzå a paradicsomot, tårkonyt, feketeborsot és sót a låbashoz, majd öntsd rå a tamarindpasztåt és a vizet.

    A fƱszerek és a paradicsom kombinåciója gazdag ízvilågot ad a levesnek.

    5

    Hagyd fƑzni a levest alacsony lĂĄngon 20-25 percig, amĂ­g a fƱszerek Ă©s a paradicsom Ă­zei összeĂ©rnek.

    A hosszabb fƑzĂ©s segĂ­t az Ă­zek összeĂ©rlelĂ©sĂ©ben, hogy a leves igazĂĄn gazdag legyen.

    6

    A kész rasamot szƱrd åt, hogy eltåvolítsd a fƱszereket és a paradicsom héjåt.

    Ez a lĂ©pĂ©s opcionĂĄlis, ha simĂĄbb ĂĄllagot szeretnĂ©l, kĂŒlönben a textĂșrĂĄja darabos marad.

    7

    Tålald a levest friss cilantroval díszítve, és élvezd a friss, fƱszeres ízélményt.

    A cilantro friss Ă­ze remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a rasam gazdag fƱszereit.