A fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s finomra aprĂtsd fel.
A fokhagyma intenzĂv ĂzĂ©t az aprĂtĂĄs fokozza, Ăgy minĂ©l finomabbra aprĂtod, annĂĄl erĆsebb lesz az Ăze a levesben.
A paradicsomokat vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s tedd fĂ©lre. KĂ©szĂts egy pasztĂĄt a tamarind levĂ©lbĆl Ă©s a vĂzbĆl, hogy alapot adjon a levesnek.
A tamarind egy Ă©des-savanyĂș Ăzt ad a rasamnak, amitĆl az igazĂĄn kĂŒlönleges lesz.
Egy lĂĄbasban melegĂtsd fel a ghee-t, Ă©s pirĂtsd meg a fokhagymĂĄt Ă©s a kömĂ©nyt, hogy kioldĂłdjanak az aromĂĄk.
A fokhagyma pirĂtĂĄsa az olajban mĂ©g erĆsebbĂ© teszi az Ăzt, de ĂŒgyelj arra, hogy ne Ă©gjen meg.
Add hozzå a paradicsomot, tårkonyt, feketeborsot és sót a låbashoz, majd öntsd rå a tamarindpasztåt és a vizet.
A fƱszerek Ă©s a paradicsom kombinĂĄciĂłja gazdag ĂzvilĂĄgot ad a levesnek.
Hagyd fĆzni a levest alacsony lĂĄngon 20-25 percig, amĂg a fƱszerek Ă©s a paradicsom Ăzei összeĂ©rnek.
A hosszabb fĆzĂ©s segĂt az Ăzek összeĂ©rlelĂ©sĂ©ben, hogy a leves igazĂĄn gazdag legyen.
A kĂ©sz rasamot szƱrd ĂĄt, hogy eltĂĄvolĂtsd a fƱszereket Ă©s a paradicsom hĂ©jĂĄt.
Ez a lĂ©pĂ©s opcionĂĄlis, ha simĂĄbb ĂĄllagot szeretnĂ©l, kĂŒlönben a textĂșrĂĄja darabos marad.
TĂĄlald a levest friss cilantroval dĂszĂtve, Ă©s Ă©lvezd a friss, fƱszeres ĂzĂ©lmĂ©nyt.
A cilantro friss Ăze remekĂŒl kiegĂ©szĂti a rasam gazdag fƱszereit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.