A fokhagymát hámozd meg és finomra aprítsd fel.
A fokhagyma intenzív ízét az aprítás fokozza, így minél finomabbra aprítod, annál erősebb lesz az íze a levesben.
A paradicsomokat vágd félbe, és tedd félre. Készíts egy pasztát a tamarind levélből és a vízből, hogy alapot adjon a levesnek.
A tamarind egy édes-savanyú ízt ad a rasamnak, amitől az igazán különleges lesz.
Egy lábasban melegítsd fel a ghee-t, és pirítsd meg a fokhagymát és a köményt, hogy kioldódjanak az aromák.
A fokhagyma pirítása az olajban még erősebbé teszi az ízt, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a paradicsomot, tárkonyt, feketeborsot és sót a lábashoz, majd öntsd rá a tamarindpasztát és a vizet.
A fűszerek és a paradicsom kombinációja gazdag ízvilágot ad a levesnek.
Hagyd főzni a levest alacsony lángon 20-25 percig, amíg a fűszerek és a paradicsom ízei összeérnek.
A hosszabb főzés segít az ízek összeérlelésében, hogy a leves igazán gazdag legyen.
A kész rasamot szűrd át, hogy eltávolítsd a fűszereket és a paradicsom héját.
Ez a lépés opcionális, ha simább állagot szeretnél, különben a textúrája darabos marad.
Tálald a levest friss cilantroval díszítve, és élvezd a friss, fűszeres ízélményt.
A cilantro friss íze remekül kiegészíti a rasam gazdag fűszereit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.