Rasam mentával, frissítő indiai leves tálalva

Rasam Mentával

A Rasam egy hagyományos indiai leves, amely a dél-indiai konyha alapvető étke. A leves gyakran gazdag paradicsommal, tamarinddal és különféle fűszerekkel készül, és a mentával való tálalás egy friss, aromás csavart ad neki. A Rasam története évszázadokra nyúlik vissza, és az indiai családok minden étkezésén jelen van, mivel segít az emésztésben és frissíti a testet. A friss menta hozzáadásával a leves egy extra frissítő ízt kap, amitől igazán különleges lesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 ek. Tamarind pép
1 ág Cilantro (koriander)
1 ág Friss menta
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Olívaolaj
500 ml Zöldségalaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat hámozd meg, majd apróra vágd őket.

    A paradicsomok könnyen pürésíthetők, ha előbb megpuhítjuk őket egy kicsit.

    2

    A fokhagymát és a koriandert apróra vágd, majd tedd félre.

    A fokhagymát érdemes késsel finoman zúzni, hogy intenzívebb ízt adjon.

    3

    A zöldségalaplében oldd fel a tamarind pépet, majd add hozzá a paradicsomot és a fűszereket: köményt, sót és borsot.

    A tamarind segít az étel friss, savanykás ízének kialakításában.

    4

    Főzd a levest kb. 10-15 percig, hogy a paradicsomok teljesen feloldódjanak, és az ízek összeérjenek.

    A levest alacsony lángon főzd, hogy ne forrjon túl erősen.

    5

    Amikor a levest elkészítetted, szórd bele az apróra vágott koriandert és a friss mentát, majd keverd jól össze.

    A friss menta hozzáadása különleges frissességet ad a Rasamnak.

    6

    Tálald frissen, mentával díszítve.

    A mentával való tálalás nemcsak ízben, hanem látványban is szépíti a levest.