A paradicsomokat hámozd meg, majd apróra vágd őket.
A paradicsomok könnyen pürésíthetők, ha előbb megpuhítjuk őket egy kicsit.
A fokhagymát és a koriandert apróra vágd, majd tedd félre.
A fokhagymát érdemes késsel finoman zúzni, hogy intenzívebb ízt adjon.
A zöldségalaplében oldd fel a tamarind pépet, majd add hozzá a paradicsomot és a fűszereket: köményt, sót és borsot.
A tamarind segít az étel friss, savanykás ízének kialakításában.
Főzd a levest kb. 10-15 percig, hogy a paradicsomok teljesen feloldódjanak, és az ízek összeérjenek.
A levest alacsony lángon főzd, hogy ne forrjon túl erősen.
Amikor a levest elkészítetted, szórd bele az apróra vágott koriandert és a friss mentát, majd keverd jól össze.
A friss menta hozzáadása különleges frissességet ad a Rasamnak.
Tálald frissen, mentával díszítve.
A mentával való tálalás nemcsak ízben, hanem látványban is szépíti a levest.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.