A mungóbabot áztasd be 4-5 órára, majd főzd meg sós vízben 20-30 percig, amíg megpuhul.
A mungóbab gyorsan megpuhul, így nem szükséges túl hosszú ideig főzni.
A paradicsomot vágd apróra, a hagymát és fokhagymát szintén aprítsd fel. A gyömbért reszeld finomra.
A gyömbér friss íze segít kiemelni a leves ízeit, ezért érdemes frissen reszelni.
Egy nagy serpenyőben hevíts egy kis olajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért, köményt, currylevelet. Pirítsd őket 3-4 percig.
A fűszereket pirítva, olajban kiengedhetik az ízeiket, így intenzívebb lesz a leves.
Add hozzá a felaprított paradicsomot, és főzd további 5-6 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
Ha a paradicsom nem elég savanyú, egy kis citromlevet adva frissítheted az ízeket.
Öntsd hozzá a főtt mungóbabot, tamarind pasztát, szójaszószt, fekete borsot és a kókusztejet. Forrald fel, majd főzd alacsony hőmérsékleten további 5-10 percig.
A tamarind paszta savanykás ízt ad, és nagyszerű egyensúlyt biztosít a levesben található fűszerek és bab között.
Tálald forrón, friss korianderrel díszítve.
A friss koriander frissítő íze tökéletesen illik a fűszeres leveshez, és szép színt is ad a tálhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.