Rasam mungóbabbal, gazdag indiai fűszeres leves, tamarind pasztával és friss korianderrel tálalva

Rasam mungóbabbal

A Rasam egy hagyományos indiai leves, amelyet gazdag fűszerek és tamarind paszta jellemez. Eredetileg Dél-Indiában készült, és azóta a világ számos országában népszerűvé vált. Az alapja fűszeres, savanykás leves, amit különféle zöldségekkel, mint például mungóbabbal, dúsítanak. A kókusztej és a tamarind paszta keveréke egy selymes, ínycsiklandó textúrát ad, míg a koriander frissítő hatása kiemeli az étel ízét. Ez a leves tökéletes választás egy könnyű, de ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Mungóbab
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
1 csokor Koriander
1 tk. Kömény
8 db Friss currylevél
1 ek. Tamarind paszta
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Fekete bors
100 ml Kókusztej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A mungóbabot áztasd be 4-5 órára, majd főzd meg sós vízben 20-30 percig, amíg megpuhul.

    A mungóbab gyorsan megpuhul, így nem szükséges túl hosszú ideig főzni.

    2

    A paradicsomot vágd apróra, a hagymát és fokhagymát szintén aprítsd fel. A gyömbért reszeld finomra.

    A gyömbér friss íze segít kiemelni a leves ízeit, ezért érdemes frissen reszelni.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevíts egy kis olajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért, köményt, currylevelet. Pirítsd őket 3-4 percig.

    A fűszereket pirítva, olajban kiengedhetik az ízeiket, így intenzívebb lesz a leves.

    4

    Add hozzá a felaprított paradicsomot, és főzd további 5-6 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    Ha a paradicsom nem elég savanyú, egy kis citromlevet adva frissítheted az ízeket.

    5

    Öntsd hozzá a főtt mungóbabot, tamarind pasztát, szójaszószt, fekete borsot és a kókusztejet. Forrald fel, majd főzd alacsony hőmérsékleten további 5-10 percig.

    A tamarind paszta savanykás ízt ad, és nagyszerű egyensúlyt biztosít a levesben található fűszerek és bab között.

    6

    Tálald forrón, friss korianderrel díszítve.

    A friss koriander frissítő íze tökéletesen illik a fűszeres leveshez, és szép színt is ad a tálhoz.