Rasgulla kamalabhoggal, rózsavizes sziruppal tálalva

Rasgulla kamalabhoggal

A Rasgulla kamalabhoggal egy újabb változata az indiai Rasgullának, amely különleges csicseriborsó liszttel és rózsavizes sziruppal készül. Ez a változat egyedülálló textúrát és ízt ad a klasszikus Rasgullának, miközben még édesebbé és illatosabbá válik. Az étel a dél-indiai konyhában elterjedt, és különösen ünnepi alkalmakra készítik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
1 l Tej
100 g Kamalabhog (csicseriborsó liszt)
200 g Cukor
500 ml Víz
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Tedd a tejet egy nagy edénybe, és forrald fel közepes lángon.

    Használj friss, teljes tejjel készített alapot a gazdag ízért.

    2

    Amikor a tej forrni kezd, add hozzá a kamalabhog lisztet, és keverd jól össze.

    A kamalabhog lisztet folyamatos keveréssel dolgozd bele, hogy ne maradjanak csomók.

    3

    A keveréket főzd alacsony lángon, folyamatosan keverve, amíg sűrűsödik.

    Ne hagyd a masszát túlzottan megszáradni, hogy puha állagú legyen.

    4

    Formázz kis golyókat a masszából, és tedd őket forró vízbe.

    A golyók ne legyenek túl nagyok, mert megduzzadnak a főzés során.

    5

    Főzd a golyókat 15-20 percig, amíg meg nem duzzadnak, majd tedd őket egy cukros szirupba.

    A szirupot a víz és a cukor keverékéből készítheted, hogy édesen áztathasd a Rasgullákat.

    6

    Add hozzá a rózsavizet a sziruphoz, hogy különleges aromát adjon.

    Használj friss rózsavizet a gazdag, virágos ízért.

    7

    Hagyd, hogy a Rasgullák jól átjáródjanak a sziruppal, majd tálald hűtve.

    Hűtve igazán finom, ha néhány órát pihenteted a hűtőben.