A túrót tedd egy nagy tálba, és alaposan nyomkodd át, hogy sima legyen. Ehhez egy szűrőt vagy egy finom szövésű szitát használhatsz.
A túró legyen friss és jól lecsöpögtetett, hogy ne legyen túl vizes, különben a tészta túl lágy lesz.
A cukrot, vízet és sót egy kis lábasban melegítsd össze, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Ne forrald fel a szirupot, elég, ha csak feloldódik a cukor, hogy ne veszítse el az ízét.
A túróhoz add hozzá a tejport, lisztet és a rózsavizet. Keverd alaposan össze, majd formázz kis golyókat a masszából, kb. 3-4 cm átmérőjűeket.
Ha a tészta ragad, nedves kézzel formázd a golyókat, így könnyebb lesz dolgozni vele.
Egy lábasban forralj vizet, majd tedd bele a golyókat. Főzd őket körülbelül 20 percig, amíg megemelkednek a víz tetejére.
Ne zsúfolj túl sok golyót a lábasba, mert akkor nem tudnak egyenletesen főni.
A mandulát apróra vágva, szórd a kész rasgullákra, miután kiszedted őket a vízből és hagytad kihűlni.
A mandulát a legfrissebben pörkölt változatban használjuk, hogy intenzívebb ízt adjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.