Rasmalai csokoládéval tálalva, díszítve reszelt csokoládéval

Rasmalai csokoládéval

A Rasmalai egy hagyományos indiai desszert, amely édes tejből készült golyókból áll. A csokoládéval való kombinálás egy modern, gazdag változata ennek az édességnek, amely tökéletesen illik a krémes, tejszínes ízvilághoz. Az indiai konyhában számos változata létezik, de a csokoládés verzió egy igazán különleges és ínycsiklandó desszert, amely ideális ünnepi alkalmakra vagy egy különleges étkezés végére.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Rasmalai
200 ml Tejszín
100 g Csokoládé
2 ek. Cukor
0.5 tk. Fahéj
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejszínt öntsd egy lábasba, és kezd el melegíteni alacsony lángon, ügyelve, hogy ne forrjon fel.

    A tejszínt ne hagyd felforrni, hogy ne váljon túlságosan sűrűvé, hanem sima, krémes állagot kapj.

    2

    A csokoládét apró darabokra törd, majd add hozzá a meleg tejszínhez. Keverd folyamatosan, amíg a csokoládé teljesen elolvad.

    A csokoládé gyorsabban elolvad, ha előbb finomra törd, vagy akár reszelt csokoládét is használhatsz.

    3

    Adj hozzá egy kevés cukrot és fahéjat, hogy egy extra ízesítést adj a csokoládé krémhez. Keverd simára.

    A fahéj jól illik a csokoládéhoz, de ha nem szereted, nyugodtan hagyhatod el, vagy más fűszert is hozzáadhatsz.

    4

    A Rasmalai darabokat tedd egy tálba, és öntsd rá a csokoládékrémet, hogy jól áthassa a süteményt.

    A Rasmalai könnyen felszívja a csokoládékrémet, így az ízek jobban összeérnek.

    5

    Tedd a Rasmalait a hűtőbe legalább 30 percig, hogy a csokoládé krém jól összeérjen.

    Ha a Rasmalait hosszabb ideig hűtöd, még gazdagabb ízt kapsz, és a csokoládé jobban megszilárdul.

    6

    Tálald frissen, és díszítsd egy kis reszelt csokoládéval vagy egy csipet fahéjjal, ha szeretnéd.