A teljes tejet öntsd egy közepes lábasba, majd melegítsd fel közepes lángon. Ha a tej felforrt, csökkentsd a hőt, és add hozzá a cukrot. Folyamatosan kevergetve add hozzá a sáfrányt is.
A sáfrányt először egy kevés meleg tejben oldd fel, hogy szép színt kapjon a tejben!
A tejszínt is öntsd hozzá, majd keverd jól össze. Ezután hagyd a keveréket 5-10 percig lassú tűzön forrni, hogy az ízek összeérjenek.
Ne hagyd felügyelet nélkül a tej keverékét, mert könnyen leéghet.
A rasgullákat helyezd a felforrósított tejbe, és hagyd őket ázni 15-20 percig, hogy felszívják a tejet. A rasgullák megduzzadnak és megtelnek a finom tejes sziruppal.
Ha nem elég édes a keverék, nyugodtan adj hozzá még cukrot, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl édes.
A pisztáciát durvára vágd, majd szórd rá a rasmalai tetejére. A rózsa víz hozzáadásával finom, virágos ízt adhatsz a desszertnek.
A pisztáciát frissen vágd, hogy megőrizze az ízét és aromáját!
Hűtsd le a rasmalait legalább egy órára, hogy a hűtőben még jobban összeérjenek az ízek.
A hideg rasmalai még ínycsiklandóbb, így érdemes előre elkészíteni és egy éjszakán át hűteni!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.