Rasmalai pisztáciával, sáfrányos tejjel és rózsa vízzel díszítve, indiai desszert

Rasmalai pisztáciával

A Rasmalai az indiai konyha egyik legnépszerűbb desszertje, amelyet a finom, tejes szirupban áztatott rasgullák alkotnak. Az étel eredete a bengáli régióra vezethető vissza, ahol a tradicionális indiai édességek közé tartozik. A pisztáciával és sáfránnyal készült változat különleges ízt ad neki, miközben a rózsa víz fűszerezése egy igazán autentikus élményt biztosít. Az étel tökéletes választás minden alkalomra, hiszen egyszerre könnyed és ínycsiklandó, és ha igazán autentikus ízre vágysz, mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Rasgulla
500 ml Teljes tej
100 g Cukor
100 ml Tejszín
1 csipet Sáfrány
20 g Pisztácia
1 ek. Rózsa víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A teljes tejet öntsd egy közepes lábasba, majd melegítsd fel közepes lángon. Ha a tej felforrt, csökkentsd a hőt, és add hozzá a cukrot. Folyamatosan kevergetve add hozzá a sáfrányt is.

    A sáfrányt először egy kevés meleg tejben oldd fel, hogy szép színt kapjon a tejben!

    2

    A tejszínt is öntsd hozzá, majd keverd jól össze. Ezután hagyd a keveréket 5-10 percig lassú tűzön forrni, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne hagyd felügyelet nélkül a tej keverékét, mert könnyen leéghet.

    3

    A rasgullákat helyezd a felforrósított tejbe, és hagyd őket ázni 15-20 percig, hogy felszívják a tejet. A rasgullák megduzzadnak és megtelnek a finom tejes sziruppal.

    Ha nem elég édes a keverék, nyugodtan adj hozzá még cukrot, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl édes.

    4

    A pisztáciát durvára vágd, majd szórd rá a rasmalai tetejére. A rózsa víz hozzáadásával finom, virágos ízt adhatsz a desszertnek.

    A pisztáciát frissen vágd, hogy megőrizze az ízét és aromáját!

    5

    Hűtsd le a rasmalait legalább egy órára, hogy a hűtőben még jobban összeérjenek az ízek.

    A hideg rasmalai még ínycsiklandóbb, így érdemes előre elkészíteni és egy éjszakán át hűteni!