Rawon telur asin-nal, tálalva sózott tojással és lazaccal

Rawon telur asin-nal (sózott tojással)

Rawon telur asin-nal egy indonéz étel, amelyet az étkezéseknél gyakran fogyasztanak, különösen azokban a régiókban, ahol a lazac és a tojás alapvető hozzávalónak számít. Az étel gazdag ízvilágú, amelyet a sózott tojás és a lazac kiemel. A fűszeres rizs és a friss koriander tökéletes kiegészítést ad az ételhez, miközben remekül illik egy könnyed, de tápláló étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Szója szósz
1 ek. Fekete babpaszta
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Szezámmag
200 g Lazac
200 g Főtt rizs
4 db Sózott tojás
2 db Zöld chili
1 tk. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szója szószt és a fekete babpasztát egy tálban keverd össze.

    A fekete babpaszta sűrű és gazdag ízű, amely remekül harmonizál a szója szósszal, de ha nem találsz fekete babpasztát, helyettesítheted sötét szójaszósszal.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd pirítsd meg őket egy serpenyőben, amíg üvegesek lesznek.

    Ha a fokhagyma túl intenzív, piríthatod enyhébb hőmérsékleten, hogy ne égjen meg és megőrzi friss ízét.

    3

    A lazacot vágd kisebb darabokra, majd tedd a serpenyőbe a fokhagymás-hagymás keverékhez, és pirítsd meg, amíg a lazac átsül.

    A lazacot ne süsd túl, hogy ne száradjon ki, hanem legyen még szaftos és lágy.

    4

    Közben a főtt rizst melegítsd fel, és tedd a tálaló edénybe.

    A rizs ne legyen túl száraz, érdemes egy kevés vizet adni hozzá, ha szükséges.

    5

    A sózott tojásokat hámozd meg és szeleteld fel.

    A sózott tojás íze erősebb, mint a friss tojásé, így egy-egy szelet bőven elég belőle.

    6

    A kész lazacos keveréket tedd a főtt rizs tetejére, majd tedd rá a sózott tojás szeleteket és a zöld chilit.

    A zöld chili egy kis friss csípősséget ad az ételnek, de ha nem szeretnél túl csípőset, akkor csökkentsd a mennyiséget.

    7

    Friss korianderrel díszítve tálald.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a gazdag ízeket, de ha nem szereted, friss petrezselyemmel is tálalhatod.