A szója szószt és a fekete babpasztát egy tálban keverd össze.
A fekete babpaszta sűrű és gazdag ízű, amely remekül harmonizál a szója szósszal, de ha nem találsz fekete babpasztát, helyettesítheted sötét szójaszósszal.
A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd pirítsd meg őket egy serpenyőben, amíg üvegesek lesznek.
Ha a fokhagyma túl intenzív, piríthatod enyhébb hőmérsékleten, hogy ne égjen meg és megőrzi friss ízét.
A lazacot vágd kisebb darabokra, majd tedd a serpenyőbe a fokhagymás-hagymás keverékhez, és pirítsd meg, amíg a lazac átsül.
A lazacot ne süsd túl, hogy ne száradjon ki, hanem legyen még szaftos és lágy.
Közben a főtt rizst melegítsd fel, és tedd a tálaló edénybe.
A rizs ne legyen túl száraz, érdemes egy kevés vizet adni hozzá, ha szükséges.
A sózott tojásokat hámozd meg és szeleteld fel.
A sózott tojás íze erősebb, mint a friss tojásé, így egy-egy szelet bőven elég belőle.
A kész lazacos keveréket tedd a főtt rizs tetejére, majd tedd rá a sózott tojás szeleteket és a zöld chilit.
A zöld chili egy kis friss csípősséget ad az ételnek, de ha nem szeretnél túl csípőset, akkor csökkentsd a mennyiséget.
Friss korianderrel díszítve tálald.
A koriander frissessége remekül kiegészíti a gazdag ízeket, de ha nem szereted, friss petrezselyemmel is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.