Reggeli burrito tojással, baconnel, sajttal töltve

Reggeli Burrito

A reggeli burrito eredete Észak-Mexikó és az Egyesült Államok déli államaiból származik, és az 1970-es években kezdett elterjedni gyors, tápláló reggeliként. Népszerűségét annak köszönheti, hogy könnyen elkészíthető, gazdagon tölthető, és egész délelőttre energiát biztosít. Képzeld el, ahogy a frissen sült bacon és tojás illata átjárja a konyhát, miközben elkészíted ezt a finomságot. A reggeli burrito titka a tartalmas, tápláló összetevőkben rejlik, melyeket könnyen kombinálhatsz kedved szerint. Ez az étel ideális egy gyors reggelinek, hétvégi brunchra vagy akár egy késői reggeliként is, amikor gyorsan valami finomra vágysz. Variálhatod akár kolbásszal, extra zöldségekkel vagy friss fűszernövényekkel is!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Nagy tortilla lap
4 db Tojás
100 g Bacon
100 g Reszelt cheddar sajt
1 db Paradicsom
1 db Paprika
1 db Vöröshagyma
4 db Tojás
15 ml Olaj
0.5 tk.
0.5 tk. Őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomot mosd meg, majd aprítsd fel apró kockákra. A bacont vágd kisebb csíkokra vagy kockákra.

    A paradicsom helyett használhatsz koktélparadicsomot is, ami édesebb és ízletesebb.

    2

    Egy serpenyőben közepes lángon hevítsd fel az olajat, pirítsd meg benne a bacon darabokat, amíg ropogósak lesznek. Ezután vedd ki a bacont és tedd félre.

    A bacont papírtörlőre szedd, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön.

    3

    Ugyanabban a serpenyőben verd fel és süsd meg a tojásokat rántotta formájában. Sózd meg ízlés szerint.

    A tojásokat a bacon zsírjában sütve még ízletesebb lesz.

    4

    Tedd vissza a pirított bacont a serpenyőbe a rántottához, keverd össze alaposan, és melegítsd össze rövid ideig.

    Vigyázz, hogy a bacon ne égjen meg a rántottában, mert keserű ízt adhat neki.

    5

    A tortilla lapokat röviden melegítsd fel serpenyőben, hogy rugalmasak legyenek.

    A tortilla lapokat mikróban is felmelegítheted, de figyelj, hogy ne száradjanak ki.

    6

    A tortilla közepére halmozd rá a tojásos-baconös keveréket, adj hozzá apróra vágott paradicsomot, majd szórd meg reszelt cheddar sajttal.

    Ne töltsd túl a tortillát, mert nehéz lesz feltekerni.

    7

    A tortillákat hajtsd össze burrito formába: alját behajtod, oldalait ráhajtod, majd szorosan feltekered.

    A feltekerésnél figyelj, hogy szorosan fogd a tortillát, hogy ne essen szét.

    8

    Tálald frissen, rövid serpenyőben való pirítással kívül ropogóssá teheted. Tipp: kínáld friss zöldségekkel, guacamoléval, tejföllel vagy akár csípős szósszal is!

    A burrito pirítása után a sajt jobban megolvad, és a tortilla is ropogósabb lesz.