Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a tészta egyenletesen süljön. A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon a formába.
A lisztet, sót és a sütőport keverd össze egy tálban.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában, ami fontos a megfelelő állag eléréséhez.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és 100 g cukrot. Add hozzá a tojások sárgáját egyenként, majd keverd bele a vanília kivonatot.
A vaj és a cukor alapos habosítása kulcsfontosságú a torta könnyedségéhez. A tojássárgákat egyenként add hozzá, hogy a keverék ne csapódjon ki.
Lassan forgasd bele a száraz hozzávalókat a vajas keverékbe, hogy sima tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert az kemény és rágós lesz. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.
Öntsd a tésztát az előkészített formába, és szórd rá a ribizlit egyenletesen.
A ribizlit lisztbe is forgathatod mielőtt a tésztára szórod, így nem süllyed le a torta aljára.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá a porcukorral, majd óvatosan kanalazd a ribizlis tészta tetejére, és simítsd el egyenletesen.
A tojásfehérje legyen szoba hőmérsékletű, és a tál, amiben vered, legyen teljesen zsírmentes. A kemény hab akkor jó, ha a habverő nyomán csúcsok maradnak.
Süsd a tortát 30-35 percig, amíg a habcsók aranybarnára sül, és a tészta átsül.
A sütési idő sütőnként változhat, ezért ellenőrizd a tortát tűpróbával. Ha a tűre ragad a tészta, süsd tovább.
Hagyd a tortát a formában hűlni 10 percig, majd vedd ki és helyezd rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A hűtés segít a tortának megszilárdulni, és könnyebben szeletelhető lesz. Rácson hűtve elkerülhető a torta aljának bepárásodása.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.