Ribizlis habcsók torta tálalva

Ribizlis habcsók torta

A ribizlis habcsók torta egy könnyű, nyári desszert, amelyet az édes habcsók és a savanykás ribizli különleges harmóniája tesz igazán különlegessé. Ez a desszert a 19. században vált népszerűvé, amikor a habcsók készítése megjelent az európai cukrászdákban. Az alapja egy puha piskóta, amelyet a ribizli frissessége és a habcsók ropogóssága egészít ki. Ez a recept remek választás családi összejövetelekre vagy nyári partikra, ahol mindenkit lenyűgöz a látvány és az ízvilág.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
100 g Vaj
150 g Cukor
4 db Tojás
1 csipet
200 g Ribizli
100 g Porcukor
10 g Sütőpor
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a tészta egyenletesen süljön. A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon a formába.

    2

    A lisztet, sót és a sütőport keverd össze egy tálban.

    A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában, ami fontos a megfelelő állag eléréséhez.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és 100 g cukrot. Add hozzá a tojások sárgáját egyenként, majd keverd bele a vanília kivonatot.

    A vaj és a cukor alapos habosítása kulcsfontosságú a torta könnyedségéhez. A tojássárgákat egyenként add hozzá, hogy a keverék ne csapódjon ki.

    4

    Lassan forgasd bele a száraz hozzávalókat a vajas keverékbe, hogy sima tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert az kemény és rágós lesz. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és szórd rá a ribizlit egyenletesen.

    A ribizlit lisztbe is forgathatod mielőtt a tésztára szórod, így nem süllyed le a torta aljára.

    6

    A tojásfehérjéket verd kemény habbá a porcukorral, majd óvatosan kanalazd a ribizlis tészta tetejére, és simítsd el egyenletesen.

    A tojásfehérje legyen szoba hőmérsékletű, és a tál, amiben vered, legyen teljesen zsírmentes. A kemény hab akkor jó, ha a habverő nyomán csúcsok maradnak.

    7

    Süsd a tortát 30-35 percig, amíg a habcsók aranybarnára sül, és a tészta átsül.

    A sütési idő sütőnként változhat, ezért ellenőrizd a tortát tűpróbával. Ha a tűre ragad a tészta, süsd tovább.

    8

    Hagyd a tortát a formában hűlni 10 percig, majd vedd ki és helyezd rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A hűtés segít a tortának megszilárdulni, és könnyebben szeletelhető lesz. Rácson hűtve elkerülhető a torta aljának bepárásodása.