Rice chilla zöldségekkel és fűszerekkel tálalva

Rice Chilla

A rice chilla egy hagyományos indiai étel, amelyet különböző fűszerekkel és zöldségekkel készítenek. A chilla a rizs és a chana dal keverékéből készült tészta, amelyet serpenyőben sütnek. Az étel tápláló és gazdag ízvilágú, tökéletes reggelire vagy könnyű főétkezésként. A különböző fűszerek, mint a kömény, koriander és a zöld chili, frissebbé és ínycsiklandóbbá teszik az ételt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
50 g Chana dal
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 db Hagyma
1 ek. Cilantro (koriander)
0.5 tk. Kömény
1 tk.
150 ml Víz
2 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és chana dalot áztasd vízben 4-5 órán át, majd öblítsd le és szűrd le a vízből.

    A rizs és a chana dal előáztatása segít, hogy a tészta könnyebben összeálljon.

    2

    A fokhagymát, zöld chilit és hagymát apróra vágd. A koriandert is vágd fel.

    A zöld chili mennyiségét az egyéni ízlés szerint szabhatod, ha nem szereted túl fűszeresen, kevesebb chili is elég.

    3

    A rizst és a chana dalot egy mixerben pürésítsd sima tésztává. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy megfelelő állagú legyen.

    Ne add hozzá túl sok vizet, mert a tésztának sűrűnek kell maradnia, hogy jól süljön.

    4

    A tésztába add hozzá a felvágott fokhagymát, zöld chilit, hagymát, koriandert, köményt és sót. Alaposan keverd össze.

    A fűszerek frissítése érdekében ne pürésítsd őket, hagyják meg a textúrájukat.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. A tésztából formálj kis lapos pitéket (chilla), és süsd mindkét oldalát aranybarnára.

    A serpenyő hőmérséklete legyen közepes, hogy a chilla kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.

    6

    Tálald a kész rice chillát melegen, akár egy kis joghurttal vagy chutney-val.

    A joghurt hozzáadása segít kiegyensúlyozni a chilla fűszeres ízét.