A rizst és chana dalot áztasd vízben 4-5 órán át, majd öblítsd le és szűrd le a vízből.
A rizs és a chana dal előáztatása segít, hogy a tészta könnyebben összeálljon.
A fokhagymát, zöld chilit és hagymát apróra vágd. A koriandert is vágd fel.
A zöld chili mennyiségét az egyéni ízlés szerint szabhatod, ha nem szereted túl fűszeresen, kevesebb chili is elég.
A rizst és a chana dalot egy mixerben pürésítsd sima tésztává. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy megfelelő állagú legyen.
Ne add hozzá túl sok vizet, mert a tésztának sűrűnek kell maradnia, hogy jól süljön.
A tésztába add hozzá a felvágott fokhagymát, zöld chilit, hagymát, koriandert, köményt és sót. Alaposan keverd össze.
A fűszerek frissítése érdekében ne pürésítsd őket, hagyják meg a textúrájukat.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. A tésztából formálj kis lapos pitéket (chilla), és süsd mindkét oldalát aranybarnára.
A serpenyő hőmérséklete legyen közepes, hogy a chilla kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.
Tálald a kész rice chillát melegen, akár egy kis joghurttal vagy chutney-val.
A joghurt hozzáadása segít kiegyensúlyozni a chilla fűszeres ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.