Ricottás panna cotta pohárban

Ricottás panna cotta

A panna cotta az olasz konyha egyik legismertebb desszertje, amely egyszerűségével és krémességével hódította meg a világot. A ricotta hozzáadásával ez a változat gazdagabbá és krémesebbé válik, miközben megtartja az eredeti recept egyszerűségét. A friss gyümölcsökkel és mézzel kombinálva tökéletes desszert, amely minden alkalmat különlegessé tesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
250 g Ricotta
80 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
4 db Zselatinlap
100 g Friss gyümölcs (pl. áfonya, eper)
20 g Méz
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    Fontos, hogy a zselatinlapokat egyenként helyezd a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.

    Ügyelj arra, hogy a tejszín ne forrjon fel, mert akkor a panna cotta textúrája nem lesz tökéletes.

    3

    Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne kerüljön felesleges víz a keverékbe. Keverd addig, amíg teljesen fel nem oldódik, különben darabos lesz a panna cotta.

    4

    A ricottát keverd simára, majd fokozatosan add hozzá a tejszínes keveréket, folyamatos keverés mellett, hogy csomómentes legyen.

    A ricotta legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben keveredik a tejszínes keverékkel, és elkerülhető a csomósodás. Használhatsz botmixert is a simább textúra eléréséhez.

    5

    Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd elegáns poharakba. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).

    A szűrés eltávolítja az esetleges csomókat, így a panna cotta selymesebb lesz. A hűtési idő legalább 4 óra, de a legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd.

    6

    Tálalás előtt díszítsd friss gyümölcsökkel, és locsold meg egy kevés mézzel a tetejét.

    A gyümölcsök és a méz frissességet és édességet adnak a desszertnek. A díszítésnél használj bátran kreatív megoldásokat!