Forrald fel a vizet egy nagy lábasban, majd add hozzá a rizst. Főzd közepes lángon 5 percig, hogy a rizs elinduljon a puhulás felé.
Kevergesd gyakran, hogy elkerüld a leégést és egyenletesen főjön a rizs.
Add hozzá a tejet, keverd el, és forrald fel. Ezután vedd lejjebb a hőt, és főzd kis lángon 35-40 percig, gyakori keverés mellett, amíg a kása sűrűvé válik.
A tej lassú hozzáadása és a gyakori keverés segít elérni a selymes állagot.
A főzés végén add hozzá a sót, vajat és cukrot. Keverd alaposan össze, hogy a vaj teljesen felolvadjon és a kása krémes legyen.
A vajat csak a főzés végén add hozzá, így jobban érvényesül az íze és az állagot is gazdagítja.
Tálalás előtt reszeld bele a citromhéjat, és hintsd meg kevés fahéjjal. Frissen a legfinomabb.
Csak a sárga részét reszeld a citromhéjnak, a fehér rész keserű lehet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.