Krémes risengrød juharsziruppal megcsorgatva tálalva

Risengrød juharsziruppal

A risengrød hagyományosan a skandináv országok meleg, laktató ételének számít, amely különösen a téli időszakban vált nélkülözhetetlenné. Az édesített változatok közül a juharsziruppal készített verzió különösen népszerű azok körében, akik a természetes ízeket és az alternatív édesítőket részesítik előnyben. A juharszirup karamelles, enyhén füstös jegyei tökéletesen illenek a krémes tejberizshez, új dimenziót adva a klasszikus receptnek. Technikai tipp: mindig a tálalás végén add hozzá a juharszirupot, hogy intenzív íze és látványa is megmaradjon. Ez a recept tökéletes választás egy hűvös reggelire, de akár egy könnyű vacsorára vagy desszertként is megállja a helyét. Próbáld ki diófélékkel vagy fahéjjal megszórva, hogy még különlegesebb legyen az élmény.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 50 perc
1720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
180 g Kerek szemű rizs
500 ml Víz
1 l Teljes tej
1 tk.
20 g Vaj
80 g Juharszirup

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forrald fel a vizet egy nagy lábasban, majd add hozzá a rizst. Főzd közepes lángon 5 percig, amíg a rizs kissé megpuhul.

    A rizs ne tapadjon le: használj gyakori keverést és figyelj a víz mennyiségére.

    2

    Add hozzá a tejet, forrald fel, majd vedd vissza a hőt. Főzd kis lángon 35-40 percig, gyakran kevergetve, míg a rizs megpuhul és krémes állagot kap.

    Használj vastag aljú edényt, így biztosabban elkerülheted a leégést.

    3

    Ha elkészült, add hozzá a sót és a vajat, keverd simára.

    A vaj segít a selymes textúra kialakításában és gazdagabb ízt ad.

    4

    Hagyd kissé hűlni, majd adagold tálakba. Csorgass juharszirupot a tetejére ízlés szerint.

    A juharszirupot közvetlenül tálalás előtt csorgasd rá, így nem veszít az ízéből és látványosabb is lesz.