Forrald fel a vizet egy nagy lábasban, majd add hozzá a rizst. Főzd közepes lángon 5 percig, amíg a rizs kissé megpuhul.
A rizs ne tapadjon le: használj gyakori keverést és figyelj a víz mennyiségére.
Add hozzá a tejet, forrald fel, majd vedd vissza a hőt. Főzd kis lángon 35-40 percig, gyakran kevergetve, míg a rizs megpuhul és krémes állagot kap.
Használj vastag aljú edényt, így biztosabban elkerülheted a leégést.
Ha elkészült, add hozzá a sót és a vajat, keverd simára.
A vaj segít a selymes textúra kialakításában és gazdagabb ízt ad.
Hagyd kissé hűlni, majd adagold tálakba. Csorgass juharszirupot a tetejére ízlés szerint.
A juharszirupot közvetlenül tálalás előtt csorgasd rá, így nem veszít az ízéből és látványosabb is lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.