Kr茅mes rizott贸 friss p贸r茅hagym谩val, reszelt parmez谩nnal t谩lalva egy t谩ny茅ron

Rizott贸 p贸r茅hagym谩val

A rizott贸 p贸r茅hagym谩val az egyik legegyszer疟bb 茅s legfinomabb veget谩ri谩nus rizott贸 v谩ltozat, ahol a p贸r茅hagyma l谩gy, 茅desk茅s 铆ze t枚k茅letesen harmoniz谩l a kr茅mes rizs 茅s a parmez谩n s贸s karakter茅vel. T枚rt茅neti h谩tt茅r: a p贸r茅hagym谩t 茅vsz谩zadok 贸ta haszn谩lj谩k az olasz konyh谩ban, els艖sorban levesekhez 茅s z枚lds茅gragus 茅telekhez, de az elm煤lt 茅vtizedekben a rizott贸kban is elterjedt, k眉l枚n枚sen a veget谩ri谩nus konyh谩ban. Technikai tan谩cs: a p贸r茅hagym谩t mindig mosd meg alaposan, mivel a r茅tegei k枚z茅 k枚nnyen ker眉l homok 茅s f枚ld. Felhaszn谩l贸i 茅lm茅ny: ez az 茅tel kiv谩l贸an illik k枚nnyed eb茅dhez vagy vacsor谩hoz, ak谩r egy poh谩r sz谩raz feh茅rborral k铆s茅rve. T谩lalhatod pir铆tott di贸val vagy friss snidlinggel megsz贸rva, ha extra text煤r谩t 茅s arom谩t szeretn茅l adni.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 25 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
300 g Arborio rizs
2 db P贸r茅hagyma
1 db V枚r枚shagyma
100 ml Sz谩raz feh茅rbor
1 l Z枚lds茅galapl茅
50 g Vaj
2 ek. Ol铆vaolaj
50 g Parmez谩n sajt (reszelt)
1 tk. S贸
0.5 tk. Feketebors

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A p贸r茅hagym谩t hossz谩ban f茅lbev谩gva alaposan mosd meg, majd szeleteld v茅kony karik谩kra. A v枚r枚shagym谩t apr铆tsd fel.

    A p贸r茅hagyma k枚z茅 k枚nnyen ker眉lhet f枚ld 鈥 ez茅rt fontos alaposan 谩tmosni v谩g谩s el艖tt.

    2

    Hev铆tsd fel az ol铆vaolajat egy nagy serpeny艖ben, 茅s dinszteld meg a v枚r枚shagym谩t. Add hozz谩 a p贸r茅hagym谩t, 茅s p谩rold 5-6 percig, m铆g megpuhul.

    A p贸r茅hagym谩t ne pir铆tsd meg, el茅g, ha 谩ttetsz艖v茅 v谩lik 鈥 铆gy meg艖rzi enyhe, 茅desk茅s 铆z茅t.

    3

    Add hozz谩 az arborio rizst, keverd 谩t alaposan, m铆g kiss茅 谩ttetsz艖 nem lesz. Ezut谩n 枚ntsd hozz谩 a feh茅rbort, 茅s f艖zd, am铆g teljesen elp谩rolog.

    A pir铆t谩s seg铆ti a rizs szemek integrit谩s谩t 鈥 nem fognak sz茅tesni f艖z茅s k枚zben.

    4

    Kezdd el adagolni a meleg z枚lds茅galaplevet, mer艖kanalank茅nt. Minden adag ut谩n keverd meg, 茅s v谩rd meg, am铆g felsz铆vja.

    A folyamatos kever茅s 茅s lass煤 folyad茅kadagol谩s garant谩lja a kr茅mes text煤r谩t.

    5

    Amikor a rizs m谩r majdnem puha (kb. 18 perc), s贸zd, borsozd 铆zl茅s szerint. Add hozz谩 a vajat 茅s a reszelt parmez谩nt, majd keverd sim谩ra.

    A vaj 茅s parmez谩n a f艖z茅s v茅g茅n ker眉l bele, hogy ne vesz铆ts茅k el 铆z眉ket 鈥 ett艖l lesz igaz谩n gazdag a rizott贸.

    6

    Fedd le, 茅s pihentesd 1-2 percig, majd azonnal t谩lald. T谩lal谩skor megsz贸rhatod m茅g egy kev茅s friss parmez谩nnal.

    A pihentet茅s alatt az 铆zek 枚ssze茅rnek, 茅s a rizott贸 selymesebb lesz 鈥 ez a t枚k茅letes befejez茅s.