A meghámozott sütőtököt vágd kis kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítva készítsd elő.
A sütőtököt egyenlő méretűre darabold, hogy egyformán puhuljon meg főzés közben.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és párold üvegesre a hagymát. Add hozzá a fokhagymát, és 1 percig pirítsd tovább.
A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, különben megkeseredhet.
Add hozzá a rizst, keverd össze, míg kissé áttetszővé válik. Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd, amíg elpárolog.
A bor elpárologtatása elengedhetetlen, hogy ne maradjon nyers alkoholíz a rizottóban.
Fokozatosan adagold a meleg zöldségalaplevet a rizshez. Minden kanál után keverd el és várd meg, amíg felszívódik.
A folyamatos keverés segít a rizottó krémes állagának kialakításában.
Kb. 10 perc főzés után add hozzá a sütőtököt, és főzd további 10-12 percig, amíg a tök megpuhul, de nem esik szét.
Ha a sütőtök gyorsan puhul, keverd bele később, hogy ne legyen pépes.
Amikor a rizs al dente, vedd le a tűzről, és keverj bele vajat és parmezánt. Pihentesd 1-2 percig, majd tálald.
A vaj és parmezán bekeverése után már ne főzd tovább – így lesz igazán krémes és gazdag.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.