Krémes rizstejes fagylalt tálalva

Rizstejes fagylalt

A rizstejes fagylalt kiváló alternatíva a hagyományos tej alapú fagylaltok helyett, különösen azok számára, akik laktózmentes vagy vegán étrendet követnek. A rizstejet évezredek óta fogyasztják Ázsiában, ahol a növényi tejitalok mindig is népszerűek voltak. Ennek a fagylaltnak az alapja a rizstej és a kókusztejszín, amelyek együtt biztosítják a kellemesen lágy és krémes textúrát. Ha valami könnyed, de mégis ízletes hűsítő desszertre vágysz, ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Rizstej
250 ml Kókusztejszín
80 g Cukor
1 tk. Vaníliakivonat
10 g Keményítő
30 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a keményítőt és a vizet, amíg sima elegyet kapsz. Ezt később használjuk a fagylalt sűrítésére.

    Fontos, hogy a keményítő teljesen csomómentes legyen, különben a fagylaltban is érezhető lesz.

    2

    Egy közepes lábosban keverd össze a rizstejet, a kókusztejszínt, a cukrot és a vaníliakivonatot. Közepes lángon melegítsd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Ne forrald a keveréket, csak melegítsd addig, amíg a cukor elolvad. A forralás megváltoztathatja a textúrát.

    3

    Lassan öntsd hozzá a keményítős keveréket, miközben folyamatosan kevered. Alacsony lángon főzd tovább 5-7 percig, amíg a keverék kissé besűrűsödik.

    Folyamatosan keverd, hogy a keményítő ne csomósodjon össze az alján. A sűrűségnek pudingszerűnek kell lennie.

    4

    Hagyd a fagylaltalapot szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy az ízek összeérjenek és a keverék megfelelően lehűljön.

    A hűtési idő elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez. Ha sietsz, tedd a keveréket egy jégfürdőbe, hogy gyorsabban lehűljön, de a 4 óra hűtés így is ajánlott.

    5

    Ha van fagylaltgéped, öntsd bele a lehűlt keveréket, és a gép utasításai szerint készítsd el. Ha nincs, tedd a keveréket egy lapos edénybe, és fagyaszd le, majd félóránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a kristályosodást.

    A fagylaltgép használata a legkönnyebb módja a sima, krémes fagylalt elérésének. Ha kézzel készíted, a rendszeres keverés kulcsfontosságú a jégkristályok minimalizálásához.

    6

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted friss gyümölccsel vagy pirított kókuszreszelékkel.

    A tálalás előtti állás segít a fagylaltnak, hogy kissé megpuhuljon, így könnyebb kanalazni és élvezni az ízeket. Próbáld ki a karamellöntettel is!