A rizslisztet és a tejet egy kis lábasban keverd simára, majd fokozatosan add hozzá a tejszínt.
A rizsliszt és tej keverékét folyamatosan keverve add hozzá, hogy ne legyen csomós.
Főzd a keveréket közepes lángon, folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik és krémes állagot kap.
Ne hagyd abba a keverést, mert a rizsliszt könnyen leéghet az edény alján.
Amikor a rømmegrøt elérte a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről, és ízesítsd a cukorral, sóval és fahéjjal.
A fahéj egy kis melegséget és fűszeres ízt ad az ételnek. Ha szereted az édesebb változatot, több cukrot is hozzáadhatsz.
Tálald a rømmegrøt-ot melegen, és locsold meg mézzel.
A méz egy finom édességet ad az ételnek, de ha nem szeretnél túl édes ízt, egy kevés citromlével is frissítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.