Rømmegrøt mézzel tálalva fahéjjal

Rømmegrøt mézzel

A rømmegrøt egy tradicionális norvég étel, amelyet gyakran télen fogyasztanak, mivel gazdag és melegítő hatású. Az ételt tejszín és rizsliszt alapú keverékből készítik, és gyakran mézzel tálalják, hogy egy édes és gazdag ízvilágot hozzanak létre. A fahéj hozzáadása nemcsak ízletes, hanem kellemes illatot is ad az ételnek. A rømmegrøt egy igazi norvég klasszikus, amely mindenki számára felüdülést nyújt egy hideg téli napon.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
50 g Rizsliszt
200 ml Tej
2 ek. Fehér cukor
3 ek. Méz
1 csipet
0.5 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a tejet egy kis lábasban keverd simára, majd fokozatosan add hozzá a tejszínt.

    A rizsliszt és tej keverékét folyamatosan keverve add hozzá, hogy ne legyen csomós.

    2

    Főzd a keveréket közepes lángon, folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik és krémes állagot kap.

    Ne hagyd abba a keverést, mert a rizsliszt könnyen leéghet az edény alján.

    3

    Amikor a rømmegrøt elérte a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről, és ízesítsd a cukorral, sóval és fahéjjal.

    A fahéj egy kis melegséget és fűszeres ízt ad az ételnek. Ha szereted az édesebb változatot, több cukrot is hozzáadhatsz.

    4

    Tálald a rømmegrøt-ot melegen, és locsold meg mézzel.

    A méz egy finom édességet ad az ételnek, de ha nem szeretnél túl édes ízt, egy kevés citromlével is frissítheted.