A búzalisztet szitáld át egy nagy tálba. Add hozzá a sót, és keverd jól össze.
A liszt átszitálása segít, hogy a tészta könnyű és légies legyen.
A víz és a kókusztej felét öntsd a liszthez. Folyamatosan keverve adj hozzá annyi vizet, hogy egy sima, rugalmas tésztát kapj.
Ha a tészta túl kemény, adj hozzá egy kis több vizet, ha túl lágy, pótold liszttel.
A tésztát gyúrd addig, amíg sima és nem ragad. Ha kész, hagyd pihenni 15-20 percig, hogy a glutén jobban összeérjen.
A pihentetés fontos, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen.
A tésztát oszd kisebb gombócokra, és mindegyiket nyújtsd ki kör alakúra.
A gombócokat egyenlő méretűre oszd el, hogy minden roti egyforma méretű legyen.
Egy serpenyőben melegíts egy kevés olívaolajat, és kezd el sütni a rotikat mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz.
A tésztát nem szabad túl sütni, mert akkor keménnyé válik. A sütésnek rövidnek és intenzívnek kell lennie.
A kész rotikat tálald azonnal. Kínálhatod őket friss zöldségekkel, pörköltökkel vagy currykel.
A roti önálló étel is lehet, de jól illik mindenféle szaftos ételhez, például curryhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.