Roti kókusztejjel, friss és puha indiai kenyér

Roti kókusztejjel

A Roti egy hagyományos indiai kenyérféleség, amelyet számos változatban készítenek. A kókusztej hozzáadása egy egyedülálló, friss ízt ad a roti tésztájának, amely különleges élményt biztosít a fogyasztóknak. Az ételt gyakran fogyasztják curryk vagy pörköltek mellé, de önálló étkezésként is kiváló. A roti készítése egyszerű, és különösen az indiai családok körében népszerű. A tésztát az étkezések előtt frissen készítik el, így minden falat puha és ínycsiklandó.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
150 ml Víz
1 tk.
100 ml Kókusztej
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzalisztet szitáld át egy nagy tálba. Add hozzá a sót, és keverd jól össze.

    A liszt átszitálása segít, hogy a tészta könnyű és légies legyen.

    2

    A víz és a kókusztej felét öntsd a liszthez. Folyamatosan keverve adj hozzá annyi vizet, hogy egy sima, rugalmas tésztát kapj.

    Ha a tészta túl kemény, adj hozzá egy kis több vizet, ha túl lágy, pótold liszttel.

    3

    A tésztát gyúrd addig, amíg sima és nem ragad. Ha kész, hagyd pihenni 15-20 percig, hogy a glutén jobban összeérjen.

    A pihentetés fontos, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen.

    4

    A tésztát oszd kisebb gombócokra, és mindegyiket nyújtsd ki kör alakúra.

    A gombócokat egyenlő méretűre oszd el, hogy minden roti egyforma méretű legyen.

    5

    Egy serpenyőben melegíts egy kevés olívaolajat, és kezd el sütni a rotikat mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz.

    A tésztát nem szabad túl sütni, mert akkor keménnyé válik. A sütésnek rövidnek és intenzívnek kell lennie.

    6

    A kész rotikat tálald azonnal. Kínálhatod őket friss zöldségekkel, pörköltökkel vagy currykel.

    A roti önálló étel is lehet, de jól illik mindenféle szaftos ételhez, például curryhez.