Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben alacsony lángon.
Ügyelj arra, hogy a vaj ne barnuljon meg, mert az befolyásolhatja a szósz ízét.
Add hozzá a reszelt fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
Ne pirítsd a fokhagymát túl sokáig, mert megéghet és keserű ízt ad a szósznak.
Öntsd hozzá a citromlevet, és keverd össze.
Frissen facsart citromlével lesz a legfinomabb, de a bolti is megteszi, ha nincs más.
Add hozzá a tejszínt, és keverd simára, miközben folyamatosan kevergeted.
Használj zsíros tejszínt a gazdagabb ízért és a jobb állagért. Alacsony zsírtartalmú tejszín használata esetén előfordulhat, hogy a szósz nem sűrűsödik be megfelelően.
Szórd bele az aprított rozmaringot, majd ízesítsd sóval és borssal.
A rozmaringot apróra vágd, hogy jobban kiadja az aromáját. Szárított rozmaringot is használhatsz, de friss rozmaringgal finomabb lesz.
Főzd a szószt alacsony lángon 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald a szószt, mert a tejszín kicsapódhat. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett főzd.
Tálald grillezett hal, csirke vagy párolt zöldségek mellé.
A szósz jól illik tésztához is. Tálalás előtt kóstold meg, és ha szükséges, igazítsd a fűszerezést.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.