A vajat egy kis serpenyőben alacsony lángon kezd el olvasztani.
Figyelj rá, hogy a vaj ne égjen meg! Ha túl magas hőmérsékleten olvasztod, akkor a ghee íze megváltozhat.
Amikor a vaj teljesen felolvadt, adj hozzá a rozmaringot, és hagyd lassan főni 10-15 percig, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.
Ha erősebb rozmaring ízt szeretnél, főzd tovább a vajat, de ügyelj rá, hogy ne karamellizálódjon.
Miután a vaj aranysárga színű lett, és a habja leülepedett az aljára, szűrd le a fűszereket és a maradék habot.
A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy sajtolót, hogy eltávolítsd a habot és a rozmaringot.
A kész ghee-t öntsd át egy tiszta üvegbe, és hagyd kihűlni. Tárold hűvös, sötét helyen.
A rozmaringos ghee hónapokig eltartható, ha megfelelően tárolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.