Rozmaringos ghee, aranysárga színben, friss rozmaringgal

Rozmaringos ghee

A ghee, vagy más néven tisztított vaj, a dél-ázsiai konyhában hagyományosan használatos. A rozmaringos ghee egy egyszerű, mégis különleges változata a hagyományos gheenak, amely a friss rozmaring gazdag, fűszeres ízét adja hozzá a vajhoz. Ez az étel remekül illik főzéshez, pörköltekhez vagy akár pirítósra kenve.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 25 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
250 g Vaj
2 ág Friss rozmaring
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat egy kis serpenyőben alacsony lángon kezd el olvasztani.

    Figyelj rá, hogy a vaj ne égjen meg! Ha túl magas hőmérsékleten olvasztod, akkor a ghee íze megváltozhat.

    2

    Amikor a vaj teljesen felolvadt, adj hozzá a rozmaringot, és hagyd lassan főni 10-15 percig, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.

    Ha erősebb rozmaring ízt szeretnél, főzd tovább a vajat, de ügyelj rá, hogy ne karamellizálódjon.

    3

    Miután a vaj aranysárga színű lett, és a habja leülepedett az aljára, szűrd le a fűszereket és a maradék habot.

    A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy sajtolót, hogy eltávolítsd a habot és a rozmaringot.

    4

    A kész ghee-t öntsd át egy tiszta üvegbe, és hagyd kihűlni. Tárold hűvös, sötét helyen.

    A rozmaringos ghee hónapokig eltartható, ha megfelelően tárolod.