Rozmaringos kókusztejes chili szósz tálalva

Rozmaringos kókusztejes chili szósz

A rozmaringos kókusztejes chili szósz egy különleges kombinációja a krémes kókusztejnek, a friss rozmaring fenyős ízének és a chili paprika csípős karakterének. Ez a szósz tökéletesen illik grillezett húsokhoz, halakhoz vagy zöldségekhez, de akár szendvicsekben is különleges ízt adhat. Az elkészítése gyors és egyszerű, mégis gazdag, összetett ízvilágot kínál, amely feldobja a hétköznapi fogásokat és ünnepi alkalmakra is ideális választás. Ha szereted a fűszeres, krémes mártásokat, ez a szósz biztosan a kedvenceid közé kerül majd.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Kókusztej
10 g Friss rozmaring
2 db Friss chili paprika
2 gerezd Fokhagyma
1 db Friss lime leve
20 ml Olívaolaj
1 ek. Méz
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd finomra a friss rozmaringot, a chili paprikát (a magokat eltávolíthatod, ha kevésbé csípős szószt szeretnél) és a fokhagymát. Facsard ki a lime levét.

    A chili paprika csípősségét a magok és a belső hártyák adják. Ha enyhébb szószt szeretnél, távolítsd el ezeket alaposan.

    2

    Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a fokhagymát és a chili paprikát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé teheti a szószt. Alacsonyabb lángon pirítsd, ha szükséges.

    3

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd add hozzá az aprított rozmaringot és a lime levét. Keverd alaposan össze.

    Használj teljes zsírtartalmú kókusztejet a gazdagabb ízért és a sűrűbb állagért.

    4

    Add hozzá a mézet, majd főzd a keveréket alacsony hőfokon 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik és az ízek összeérnek.

    A szósz sűrűsödését folyamatosan ellenőrizd. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés kókusztejet vagy vizet.

    5

    Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint. Ha simább állagot szeretnél, pürésítsd botmixerrel.

    Kóstold meg a szószt, mielőtt pürésítenéd, és ha szükséges, állítsd be a sósságot, édességet vagy csípősséget.

    6

    A kész szószt hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett húsok, halak vagy zöldségek mellé. Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is frissen tartható.

    A szósz ízei jobban összeérnek, ha egy napot állni hagyod a hűtőben tálalás előtt.