Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papír kapszlikkal.
Ha nincs muffin sütőformád, használhatsz dupla papírkapszlikat, hogy megtartsák a formájukat.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A lisztet szitáld át, hogy ne legyen csomós, és a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban keverd habosra a puha vajat és a cukrot, amíg világos és krémes lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Ez a lépés kulcsfontosságú a cupcake könnyedségéhez.
Add hozzá egyenként a tojásokat, majd öntsd hozzá a vaníliakivonatot és a rózsavizet.
A tojásokat is érdemes szobahőmérsékletűen használni. Minden tojás hozzáadása után keverd alaposan össze a tésztát.
Fokozatosan adagold hozzá a lisztes keveréket, miközben felváltva öntöd hozzá a tejet is.
Ezt a lépést óvatosan végezd, hogy ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a cupcake.
Keverd simára a tésztát, majd töltsd meg a muffin formákat kb. háromnegyedig.
Használj fagylaltos kanalat, hogy egyenletesen tudd elosztani a tésztát a formákban.
Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarna lesz. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj oda a muffinokra, és ha a tűpróba tiszta, akkor átsültek.
A sütés után hagyd teljesen kihűlni a muffinokat egy rácson, mielőtt rátennéd a krémet.
Ha a muffinok nem hűlnek ki teljesen, a krém megolvadhat.
A krémhez keverd habosra a tejszínt, majd add hozzá a mascarponét, a porcukrot és egy kevés rózsavizet, és keverd tovább, amíg lágy, sima krémet kapsz.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Ne keverd túl a krémet, mert kicsapódhat.
Habzsák segítségével díszítsd a cupcake-ek tetejét a krémmel, és helyezz rá ehető rózsaszirmokat dekorációnak.
Ha nincs habzsákod, egy sima zacskó sarkát levágva is tudod használni, vagy egy kanállal is rákanalazhatod a krémet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.