Rózsavizes cupcake mascarpone krémmel

Rózsavizes Cupcake

A rózsavizes cupcake egy különleges és elegáns sütemény, amelyet a rózsavíz finom aromája tesz igazán egyedivé. A rózsavíz használata az édességekben a Közel-Keleten és Indiában már régóta elterjedt, hiszen kellemes, virágos ízt ad a süteményeknek és desszerteknek. Ez a cupcake tökéletes választás romantikus alkalmakra, esküvőkre vagy egy különleges délutáni teázás mellé. A lágy mascarpone krém és az ehető rózsaszirmok nemcsak gyönyörűvé, hanem ellenállhatatlanul finommá is teszik ezt a süteményt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
2250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
120 g Cukor
100 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
5 g Sütőpor
1 csipet
5 ml Vaníliakivonat
10 ml Rózsavíz
200 ml Tejszín
50 g Porcukor
150 g Mascarpone
5 db Ehető rózsaszirmok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papír kapszlikkal.

    Ha nincs muffin sütőformád, használhatsz dupla papírkapszlikat, hogy megtartsák a formájukat.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A lisztet szitáld át, hogy ne legyen csomós, és a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy másik tálban keverd habosra a puha vajat és a cukrot, amíg világos és krémes lesz.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Ez a lépés kulcsfontosságú a cupcake könnyedségéhez.

    4

    Add hozzá egyenként a tojásokat, majd öntsd hozzá a vaníliakivonatot és a rózsavizet.

    A tojásokat is érdemes szobahőmérsékletűen használni. Minden tojás hozzáadása után keverd alaposan össze a tésztát.

    5

    Fokozatosan adagold hozzá a lisztes keveréket, miközben felváltva öntöd hozzá a tejet is.

    Ezt a lépést óvatosan végezd, hogy ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a cupcake.

    6

    Keverd simára a tésztát, majd töltsd meg a muffin formákat kb. háromnegyedig.

    Használj fagylaltos kanalat, hogy egyenletesen tudd elosztani a tésztát a formákban.

    7

    Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarna lesz. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj oda a muffinokra, és ha a tűpróba tiszta, akkor átsültek.

    8

    A sütés után hagyd teljesen kihűlni a muffinokat egy rácson, mielőtt rátennéd a krémet.

    Ha a muffinok nem hűlnek ki teljesen, a krém megolvadhat.

    9

    A krémhez keverd habosra a tejszínt, majd add hozzá a mascarponét, a porcukrot és egy kevés rózsavizet, és keverd tovább, amíg lágy, sima krémet kapsz.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Ne keverd túl a krémet, mert kicsapódhat.

    10

    Habzsák segítségével díszítsd a cupcake-ek tetejét a krémmel, és helyezz rá ehető rózsaszirmokat dekorációnak.

    Ha nincs habzsákod, egy sima zacskó sarkát levágva is tudod használni, vagy egy kanállal is rákanalazhatod a krémet.