Rumos mazsolás fagylalt tálalva krémes állaggal

Rumos mazsolás fagylalt

A rumos mazsolás fagylalt egy igazi klasszikus, amely a hagyományos európai fagylaltkultúrából származik. Az eredetileg olasz és francia cukrászok által megalkotott recept világszerte népszerűvé vált, főként az elegáns rumos íz és az édes, puha mazsola kombinációja miatt. A házi változat különösen finom, mert a mazsolát előre beáztatjuk a rumba, így az ízek tökéletesen összeérnek. Ha szereted a klasszikus desszerteket egy kis csavarral, akkor ezt a fagylaltot mindenképp érdemes kipróbálnod!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Mazsola
50 ml Fehér rum
300 ml Tejszín
200 ml Tej
150 ml Kondenzált tej
5 ml Vanília kivonat
50 g Kristálycukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mazsolát áztasd be a fehér rumba egy kis tálban, és hagyd állni legalább 30 percig, hogy jól átitassa az alkoholt.

    Minél tovább áztatod a mazsolát, annál intenzívebb lesz a rum íze a fagylaltban. Akár egy éjszakára is áztathatod.

    2

    Egy közepes méretű edényben keverd össze a tejet, a tejszínt, a kondenzált tejet, a cukrot és egy csipet sót. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A kondenzált tejtől a fagylalt még krémesebb lesz. A só itt is kiemeli az édes ízeket.

    3

    Add hozzá a vanília kivonatot, majd vedd le a tűzről és hagyd hűlni szobahőmérsékletre.

    A vanília kivonatot a végén add hozzá, hogy az íze ne veszítsen az intenzitásából.

    4

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    5

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    A lapos edényben gyorsabban fagy a fagylalt, és a gyakori keverés segít a krémes állag elérésében.

    6

    Amikor a fagylalt már kezd szilárdulni, add hozzá a rumos mazsolát, és keverd el egyenletesen.

    A mazsolát a rummal együtt add hozzá a fagylalthoz, hogy az ízek jól összeérjenek.

    7

    Hagyd a fagylaltot teljesen megdermedni a fagyasztóban (kb. 4-5 óra), majd tálald.

    A teljes dermedés után a fagylalt könnyebben kanalazható és az ízek is jobban összeérnek.