Rumos-mazsolás palacsinta frissen sütve

Rumos-mazsolás palacsinta

A palacsinta az egyik legkedveltebb édesség világszerte, és számtalan variációja létezik. A rumos-mazsolás palacsinta különleges ízvilágát a rumba áztatott mazsola adja, amely egy kis extra aromával gazdagítja a klasszikus palacsintát. Magyarországon a palacsinta régóta népszerű desszert, amelyet sósan és édesen is készítenek. Ez a recept tökéletes választás egy kellemes családi reggelihez vagy egy könnyű vacsora utáni édességként. Ha szeretnéd fokozni az élményt, próbáld ki egy gombóc vaníliafagylalttal vagy egy kevés tejszínhabbal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
300 ml Tej
100 ml Szódavíz
20 g Kristálycukor
1 csipet
10 g Vaníliás cukor
50 ml Rum
80 g Mazsola
2 ek. Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a mazsolát a rumba legalább 30 percre, hogy megpuhuljon és átvegye az aroma gazdag ízt.

    A legjobb, ha a mazsolát legalább egy órára, vagy akár egy éjszakára beáztatod a rumba. Használhatsz más alkoholt is, például brandy-t vagy rumaromát.

    2

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot.

    A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.

    3

    Add hozzá a tojásokat, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíztől a palacsinta könnyebb és levegősebb lesz. Ha nincs szódavized, használhatsz helyette sima vizet is, de a végeredmény kicsit tömörebb lesz.

    4

    Szűrd le a mazsolát, és óvatosan keverd a palacsintatésztába, majd öntsd hozzá a visszamaradt rumot is, hogy az ízek még jobban érvényesüljenek.

    Ha nem szereted a túl erős rumos ízt, ne öntsd bele az összes rumot a tésztába. Kóstold meg a tésztát, és ízlés szerint adagold a rumot.

    5

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a liszt megduzzadjon, és a palacsinta lágyabb legyen.

    6

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, mielőtt a tésztát beleöntöd, különben a palacsinta nem fog szépen sülni.

    7

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 1-2 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha a tetején buborékok jelennek meg, és a szélei már nem folyósak.

    8

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Ha a palacsinták nagyon ragadnak a serpenyőhöz, adj hozzá több olajat.

    9

    A kész palacsintákat halmozd tányérra, és ízlés szerint szórd meg porcukorral vagy kínáld fahéjas cukorral.

    A rumos-mazsolás palacsinta önmagában is finom, de kínálhatod mellé tejszínhabot, vaníliafagylaltot vagy csokoládéöntetet is.